hola

Un centenar de persones van assistir a la presentació del llibre Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures, de Sergi Sol, organitzat per ERC dimarts 21 de maig a la seva seu.

L’alcaldable Pol Altayó va donar pas als convidats que van convertir l’acte en un espai per compartir anècdotes i històries sobre Oriol Junqueras, en presó preventiva des de fa 18 mesos acusat de rebel·lió, sedició i malversació. El trovador Pep Picas va posar-hi la música i Maxi Calero, membre de Free Junqueras i amic del president d’Esquerra, l’humor. Calero va definir Junqueras com a un "líder natural, que va saber escollir els seus companys de viatge per mostrar que Catalunya és diversa".

L’últim en intervenir va ser l’autor del llibre, Sergi Sol, també amic íntim d’Oriol Junqueras que va explicar com Junqueras va aconseguir mobilitzar Sant Vicenç dels Horts fins a guanyar les eleccions. Sol va compartir també una conversa que havia tingut per telèfon minuts abans de començar l’acte amb el diputat d’Esquerra al congrés Gabriel Rufián que havia compartit una estona amb Junqueras coincidint amb la seva presa de possessió del càrrec de diputat que va tenir lloc ahir al matí. "Diga-li al Pol que ni pors ni laments. Hi ha una cosa que pot fer per mi. Guanyar a Santa Perpètua. És el millor regal". Pol Altayó, candidat d’Esquerra per a les properes eleccions municipals del 26 de maig, es va mostrar emocionat i va explicar que "rebre un missatge d'aquest tipus del president del partit al qual represento des del Congrés, però vivint a Soto del Real des de fa 18 mesos, anima a encarar aquests últims dia de campanya encara amb més energia, encara amb més ganes i sortir a guanyar encara amb més motiu diumenge 26 de maig perquè fem un pas més perquè aquesta gent que ara mateix és a presó pugui tenir la seva llibertat i a les properes eleccions municipals pugui votar".

Amb aquesta presentació, Sergi Sol va explicar que ja sumaven 114, fetes al llarg del territori català. L’autor d’ Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures, va explicar que tant el llibre com aquestes presentacions són un reconeixement a Junqueras i a la resta de presos i "un homenatge, molt poc canònic, alegre, sense drames perquè tot està prou difícil" i va afegir que "l'Oriol, ho demana molt sovint: una mica d'esperança i una mica de somriure perquè tenim moltes coses de les que sentir-nos molt orgullosos i feliços d'arribar fins on hem arribat i perquè ens queda tant per fer".

L’acte va finalitzar amb la música de Pep Picas. Un dels textos escrits per Oriol Junqueras en el seu llibre Contes des de la presó músicat pel cantautor, una rumba i l’Estaca de Lluís Llach, van posar el punt i final. Tot seguit, es van vendre exemplars del llibre que va signar l’autor a tothom que ho va voler.


Foto: Un moment de la presentació del llibre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política