hola

La Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposició que insta al Govern de la Generalitat a incloure els sectors del terme municipal de Santa Perpètua de Can Banús i de Mogoda a l’espai d’interès natural de Gallecs (EIN).

La resolució va ser presentada pel Grup Parlamentari de Catalunya en Comú Podem amb les esmenes presentades pels grups de Junts per Catalunya i el Grup Parlamentari Republicà.

L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, ha manifestat la seva satisfacció per aquesta resolució que “ens dona la raó”. “Ens congratulem que aquests espais naturals del nostre municipi es protegeixin i continuarem lluitant perquè aquests espais desclassificats i també el Calderí s’integrin en el parc natural i apropar-los a la ciutadania perpetuenca per poder-nos fer més nostre el parc de Gallecs”, ha assenyalat la primera edil. Isabel Garcia ha explicat que el conseller de Territori durant el darrer Consell de Gallecs va assegurar que la Generalitat haurà de tirar endavant aquesta modificació que proposa el Parlament català. “Estem a l’espera, doncs, d’anul·lar el sostre industrial per als espais de Can Banús II, l’antiga Samsung, i Mogoda i donar per acabat l’ACTUR de Santa Maria de Gallecs finalment al nostre municipi”, ha afegit l’alcaldessa.

La resolució també demana l’aprovació immediata del Pla especial de l’espai d’interès natural de Gallecs, que ha de definir els usos de l’espai i que ha de fer possible una major protecció del patrimoni natural, biològic i paisatgístic de l’espai rural i que també inclou un catàleg de masies i ha de propiciar quins seran els usos interiors de les edificacions.

Projecte d'abastament d'aigua

D'altra banda, el Consell Plenari del Consorci del Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs va aprovar el 26 de març el Projecte d’abastament d’aigua potable a les edificacions del parc. Al Consell hi va participar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, en qualitat de president del Consorci. Durant la sessió, també es va aprovar el Pla de gestió, que preveu un nou centre de recerca a Can Cruz amb un pressupost estimat de 400.000 euros i supeditat a l’aprovació del Pla especial. Aquest es troba en període d’exposició pública per tal que la ciutadania pugui expressar les seves propostes.


Foto: Gallecs / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
Les dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'
28 febrer 2024 11:50 - RedaccióLes dues federacions del PSC a la comarca es fusionaran 'per posar fi a una anomalia històrica'

El PSC ha iniciat el procés per unificar les dues federacions del Vallès Occidental que [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política