hola

El Ple Municipal de gener va aprovar la imposició i ordenació de contribucions especials per a l'ampliació i millora de serveis de deu polígons industrials: Can Bernades-Subirà, La Creueta, El Camp de les Pereres, Ca n'Oller, Can Vinyals, Santiga - sector camí de Can Llobet, La Florida, Les Minetes-CIM Vallès, Santiga i Can Vinyalets.

Les obres que es faran seran de millora de l'enllumenat en els deus polígons industrials i també de millora del clavegueram i instal·lació de fibra òptica al polígon Can Bernades-Subirà. El cost total dels treballs és d'1 milió d'euros.

El tinent d'alcaldia d'Organització i Economia, Albert Ortiz, va detallar que la Diputació de Barcelona ha concedit una subvenció de 675.000 euros i que dels diners que ha d'aportar l'Ajuntament, 325.000 euros, 150.000 euros són els que han d'aportar els propietaris de les naus dels polígons i motiu d'aquestes contribucions especials.

El punt va ser aprovat amb els vots favorables d'ICV, ERC, PSC i C's i l'abstenció de la CUP i la PCCA.

Altres decisions del Ple de gener van ser l'aprovació de les bases d'execució del Pressupost General de la Corporació i un expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit així com el Pla estratègic de Subvencions 2019-2021. El Ple va acordar l'augment d'un 1,70% equivalent a l'IPC de les tarifes dels serveis funeraris que presta la concessionària Montserrat Truyols.

El portaveu de la CUP, Salvador Alemany, va reclamar la remunicipalització dels servei funeraris.

El tinent d'alcaldia Albert Ortiz va recordar que hi ha una concessió administrativa vigent i va argumentar que en cas de remunicipalització hi ha serveis més prioritaris.

La modificació de les tarifes dels Serveis Funeraris va ser aprovada pels vots favorables d'ICV i PSC, el vot en contra d'ERC-MES i la CUP i l'abstenció de C,s i la PCCA.

Castell de Santiga

Per unanimitat, el Ple va aprovar la declaració d'especial interès i utilitat municipal l'execució de les obres de mesures cautelars urgents per garantir la seguretat del Castell de Santiga, bé d'interès nacional. Aquesta declaració permet la subvenció en el 95% de l'ICIO (Impost sobre Construccions, instal·lacions i obres).

El tinent d'alcaldia de Territori i Sostenibilitat, Joan Alcántara, va destacar que la responsabilitat és de la Generalitat de Catalunya però que és patrimoni perpetuenc. Alcántara va explicar que el sostre del Castell de Santiga està caient i que en una primera actuació urgent s'han posat puntals per evitar majors destrosses.


En el decurs del Ple de gener també es va aprovar l'augment d'un 2,25% de les retribucions del personal i membres electes de la Corporació Municipal. El punt va ser aprovat per unanimitat pel que fa al personal funcionari i laboral, però pel personal eventual i membres electes es va aprovar amb els vots a favor d'ICV, ERC-MES, PSC i C,s, el vot en contra de la CUP i l'abstenció de la PCCA.

Durant la sessió plenària els grups municipals d'ERC-MES i CUP van recordar Jordi Cuixart que com la resta d'empressonats pel cas Procès avui han estat traslladats a Madrid davant de l'inici del judici i la CUP va criticar "la persecució que està patint el membre de la CUP Robert Morral per exercir el dret de manifestació, reunió i desobediència civil i no violenta".

El Ple va finalitzar amb l'explicació de l'alcaldessa, Isabel Garcia, sobre la situació provocada per la implantació d'un centre d'Amazon a Barberà i que preocupa a l'Ajuntament ja que afectaria directament al terme municipal i a carrers i carreteres ja "prou col·lapsades".


Foto: Polígon industrial de Can bernades-Subirà on es millorarà l'enllumenat i clavegueram / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política
 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política