hola

ICV Santa Perpètua recolza la Vaga Feminista del proper 8 de març, convocada per la Coordinadora Feminista a nivell estatal i que coincideix amb el Dia Internacional de les Dones. La formació anima a la ciutadania a utilitzar a les xarxes socials l’etiqueta #JoFaigVaga8M en els proper dies per promoure la Vaga Feminista.

Isabel Garcia, Coordinadora local d’ICV i alcaldessa de Santa Perpètua, ha declarat que “són moltes les injustícies i discriminacions que afecten a les dones en tots els àmbits i per això es planteja una vaga que travessa tots els aspectes de la vida de les persones, per a demostrar que qui mou el món, l’atura”.

ICV assenyala que "aquesta no és una vaga tradicional ja que inclou més àmbits que l’estrictament laboral. Així, la vaga proposa que s’exerceixi en l’àmbit laboral, el de les cures, el treball domèstic, el consum, i l’estudiantil"

Els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, s’han sumat a la Vaga Feminista i han convocat una vaga laboral de dues hores per torn en l’àmbit del treball. En aquest aspecte es proposa lluitar contra la “bretxa salarial” que afecta les dones. La formació considera que "són moltes les dades i els estudis que demostren la diferència salarial entre allò que cobren els homes i les dones en molts sectors" i afegeix que "les dones tenen més dificultats per accedir a llocs de treball millor remunerats i més responsabilitats".

Les dades confirmen que són les dones les que pateixen una major precarietat laboral i redueixen les seves jornades per encarregar-se de la cura de les persones depenents o la criança dels fills/es. D’altra banda, les dones continuen patint la xacra social que suposa la violència masclista i les agressions sexuals.

Els Grups Municipals d’ICV-E i del PSC, que formen el govern local, han impulsat la presentació d’una moció de suport a la Vaga Feminista que serà votada en el Ple Municipal de l’Ajuntament, aquest dijous 22 de febrer, i que ha comptat amb aportacions d’altres grups municipals. En aquesta moció, a més de donar suport a la vaga, és reclama al govern de l’Estat la discussió i aprovació d’una llei d’igualtat salarial com eina efectiva per lluitar contra la bretxa salarial i la dotació econòmica suficient i efectiva al Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, que faci efectiva amb més mitjans la lluita contra la violència masclista que continua colpejant a les dones.

Per la seva part, Sandra Gómez, membre de l’Executiva local d’ICV i regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, ha remarcat que “sobren motius, per tant, per recolzar i participar en la Vaga Feminista del proper 8 de març. Per això, ICV Santa Perpètua fa una crida a les dones i als homes de Santa Perpètua, en primer lloc per a que s’informin i reflexionin sobre els motius que han portat al moviment feminista internacional a plantejar la vaga, i en segon lloc a que participin de forma activa per fer visible el pes de les dones en el funcionament de la societat”.


Foto: Seu d'ICV de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Àlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya
03 Abr 2024 12:19 - RedaccióÀlex Mayer, suplent a la candidatura del PSC a les eleccions al Parlament de Catalunya

Àlex Mayer, membre de l'Agrupació Socialista de Santa Perpètua, forma part de la llista del PSC a [ ... ]

Política
Tamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya
09 Abr 2024 14:00 - RedaccióTamar Zamora, candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya

La regidora Tamar Zamora serà candidata de Comuns Sumar al Parlament de Catalunya el 12 de maig. L'actual [ ... ]

Política
Una delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat
03 Abr 2024 11:39 - RedaccióUna delegació d'ERC de Santa Perpètua va participar en una trobada amb el president de la Generalitat

  El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, va compartir una estona amb la militància [ ... ]

Política