hola

El grup municipal d'ICV-E ha expressat en un comunicat "la nostra solidaritat amb els alts càrrecs de la Generalitat de Catalunya detinguts aquest matí per la Guardia Civil a diferents conselleries i empreses a Barcelona, detencions que no podem ni admetre ni tolerar. Ens trobem davant d’un moment àlgid del que significa la criminalització d’un conflicte polític i la manca de voluntat i capacitat del Govern del PP per a resoldre problemes polítics des de la política i el diàleg". 

Per a ICV-E l’aplicació del codi penal per a resoldre conflictes col·lectius no soluciona els problemes sinó que els agreuja, debilita la democràcia i ens situa en un estat d’excepcionalitat que no podem admetre, ha manifestat. "Les detencions d’avui i la imputació de 712 alcaldes i alcaldesses de Catalunya són un clar exemple de la deriva autoritària del Govern del PP contra les llibertats i drets fonamentals de tothom.
Aquestes detencions i altres intervencions del Govern del PP i de la Fiscalia General suposen la suspensió de facto de l’autonomia de Catalunya amb una aplicació encoberta de l’article 155 de la Constitució. Estem davant de l’atac més important contra l’autogovern de Catalunya i les seves institucions de tota la història democràtica d’aquest país. Cal respondre de forma pacífica i serenor a aquests atacs, mantenint la nostra cohesió social sense caure en provocacions i respectant la pluralitat d’idees que existeix i enriqueix el nostre país", explica el comunicat. 

El grup municipal conclou el seu comunicat expressant que ICV-E "ha defensat, defensem i defensarem l’autogovern de Catalunya, les seves institucions, les llibertats i els drets fonamentals de tothom. Cridem a la ciutadania a participar en totes aquelles mobilitzacions pacífiques i democràtiques que persegueixen aquests objectius".

 

Foto: Coordinadors d'ICV a Santa Perpètua, Isabel Garcia i Albert Ortiz, en una foto d'arxiu / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Corporació celebra avui un ple extraordinari sobre la nova tarifa de l'aigua
04 Des 2023 13:58 - RedaccióLa Corporació celebra avui un ple extraordinari sobre la nova tarifa de l'aigua

El Ple de la Corporació debat aquest dilluns 4 de desembre en una sessió extraordinària l'increment [ ... ]

Política
La CUP posa el focus en la gestió econòmica en el balanç dels 100 dies de govern local
15 Nov 2023 14:22 - RedaccióLa CUP posa el focus en la gestió econòmica en el balanç dels 100 dies de govern local

La CUP ha valorat, en un comunicat, els 100 dies del nou govern municipal i ha posat el focus sobre [ ... ]

Política
Declaració de la Junta de Portaveus davant l'escalada de violència a Gaza
28 Nov 2023 14:35 - RedaccióDeclaració de la Junta de Portaveus davant l'escalada de violència a Gaza

Abans de l'inici del Ple de novembre, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va donar lectura [ ... ]

Política