hola

El Consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental ha acordat que els municipis de la comarca iniciïn procediments sancionadors a les companyies subministradores d'electricitat i gas que no compleixen el procediment establert per la Llei 24/2015 en matèria de pobresa energètica.

La llei preveu que les companyies subministradores no realitzaran cap tall sense l’informe d’exclusió residencial sol·licitat prèviament als serveis socials municipals.

Els alcaldes i alcaldesses han expressat el malestar "davant les traves i la manca de resposta" de les companyies subministradores elèctriques i del gas en relació a la proposta comarcal de creació d’un fons social per lluitar en contra de la pobresa energètica. Davant d'aquesta situació, l'acord preveu sol·licitar que en futures licitacions que es puguin fer des dels ajuntaments i les entitats municipalistes o institucions supramunicipals en matèria d’energia, es tinguin en compte les qüestions socials i es valori les empreses que s’impliquin en la protecció de les famílies més vulnerables.

D'altra banda, els alcaldes i alcaldesses també denuncien que el govern català no compleix els acords del Parlament en relació a beques menjador i que moltes famílies en risc econòmic i social es queden fora dels ajuts. El Consell d’alcaldes i alcaldesses ha aprovat també l’elaboració d’un cens d’habitatges ocupats per iniciar l’elaboració d’un Protocol comú d’actuació i s’ha aprovat un nou Programa d’Actuació Comarcal que defineix les actuacions comarcals per als propers anys i estableix els eixos prioritaris d’actuació

Els alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental es van reunir aquest dimecres 21 de setembre a la seu del Consell Comarcal.


Foto: Consell d'alcaldes i alcaldesses celebrat aquest 21 de setembre / Consell Comarcal

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política