hola

Acte informatiu d'ERC

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) considera que l'acord entre la Generalitat i l'Ajuntament de Santa Perpètua sobre l'exclusió de l'entorn de Mogoda del pla Director Urbanístic (PDU) de l'Eix Riera de Caldes Sud "és una bona noticia però sense triomfalismes" ja que "legalment no tenim res salvat".

Així es va pronunciar ahir al vespre el portaveu del grup municipal d'ERC-MES, Pol Altayó, durant l'acte informatiu Mogoda verd! Aturem el polígon industrial que la formació va organitzar al Centre Cívic El Vapor per explicar les seves propostes sobre aquest PDU. Altayó va assenyalar que segons l'acord fet públic ahir, els terrenys que envolten el paratge de Mogoda estan afectats pel Pla Director Urbanístic de Gallecs i qualificats com a sòl urbanitzable i "en qualsevol moment es podria realitzar una actuació urbanística".

El portaveu va afirmar que l'acord entre l'Ajuntament i la Generalitat és el que fa anys ha reclamat ERC i ha afegit que Mogoda i el seu entorn "és un valor patrimonial i cultural que no es pot permetre perdre Santa Perpètua".

Altayó va recordar que ERC de Santa Perpètua des de fa anys lluita per preservar Mogoda i Can Banús i que la formació continuarà treballant en aquest sentit per gaudir d'aquests espais de connectivitat entre Gallecs i la Serralada de Marina.

ERC també va mostrar la seva satisfacció per marcar l'agenda ja que consideren que la formació ha portar "el lideratge en aquest tema" i argumenten que el mateix dia que convoquen l'acte informatiu el govern municipal anuncia l'acord per a la preservació de l'entorn de Mogoda.

Pol Altayó també va informar que ERC ha tingut coneixement de l'acord sobre l'espai de Mogoda al mateix temps que la ciutadania, a través de l'Informatiu, i recorda que aquest va ser un punt clau en les negociacions entre ERC i ICV per formar govern.

L'acte informatiu va comptar amb una maqueta de l’espai afectat realitzada per alumnes de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) com a projecte final de carrera.

La majoria de les consultes formulades pels assistents a l'acte informatiu van estar relacionades amb la preocupació per l'augment de la contaminació atmosfèrica i els problemes de salut que podria comportar per a Santa Perpètua la instal·lació d'aquesta nova zona industrial a la localitat que preveu la constitució d’un sistema logístic relligant els sectors de la CIM Vallès i la plataforma intermodal d’Adif.

Ahir a través de l'Informatiu, l’Ajuntament de Santa Perpètua feia públic que ha acordat amb la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat excloure de l’àmbit del Pla Director Urbanístic (PDU) Riera de Caldes sud els sectors de Santa Perpètua que envolten el paratge de Mogoda.


Foto: Maqueta de l’espai afectat realitzada per alumnes de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
S'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig
25 Mar 2024 09:20 - RedaccióS'obre la consulta del cens per a les eleccions del 12 de maig

Del 25 de març a l’1 d’abril, ambdós inclosos, s’obre el període per consultar el cens electoral [ ... ]

Política