hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha aprovat per unanimitat una proposició que exigeix a la Generalitat de Catalunya la construcció de l’edifici de l’Escola Els Aigüerols i sol·licita que aquest centre esdevingui una escola-institut.

La Corporació considera que es donaria resposta a la demanda d’escolarització de la ESO pública al municipi a més d’oferir Batxillerat i Modus Professionals, i donaria continuïtat als actuals alumnes escolaritzats a educació primària de l’Escola Els Aigüerols. El Consistori demana també al govern de la Generalitat de Catalunya i al conjunt dels grups parlamentaris, que assegurin el finançament per la construcció del nou edifici de l’Escola Els Aigüerols en el marc del Pressupost 2016.

La proposició també dóna suport "a les legítimes reivindicacions de tota la comunitat educativa de l’Escola Els Aigüerols: direcció i professorat, l’Associació de Mares i Pares i totes les famílies de l’Escola, amb el compromís de compartir les actuacions reivindicatives que es puguin organitzar en relació a la necessitat de la construcció i continuïtat de l’Escola". Precisament una representació de mares, pares i alumnat d'Els Aigüerols, va assistir al Ple, que es va celebrar aquest dijous al vespre.  

Aquesta no és la primera vegada que el Ple reclama la construcció de l'edifici. En novembre de 2012 i novembre de 2013 ja es van aprovar per unanimitat peticions en aquest sentit i en febrer de 2013 es va realitzar una Declaració. Les propostes també demanaven la continuïtat de l'escola.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va afirmar que amb aquesta proposició "donem un nou pas per aconseguir l'edifici d'Els Aiguerols, la cinquena escola pública" i va recordar que es tracta "d un projecte de ciutat", que tots els grups del consistori "estén reclamant i treballant conjuntament" amb la comunitat educativa.  

Els Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès Occidental va explicar a l'Ajuntament en una reunió celebrada en octubre passat que d’acord amb les dades demogràfiques del municipi la construcció de l’escola no està prevista a mig termini, i que caldrà valorar l’escolarització dels alumnes en cada moment, segons recull la proposició.

Segons el Ple Municipal, la no construcció de l’Escola Els Aigüerols està afectant a l’Escola d’Adults, que hauria d’estar situada, ja fa anys, en la seva ubicació definitiva: l’actual edifici municipal que ocupa de forma provisional Els Aigüerols. El centre d'Adults es veu obligat a mantenir unes condicions precàries per impartir les seves classes, suposant, a més, un sobrecost per l’Ajuntament que actualment es fa càrrec del lloguer dels mòduls prefabricats on s’ubiquen part de les seves aules. Des d’aquest curs 2015-2016 també a l’Escola Els Aigüerols s’han instal·lat dos mòduls prefabricats per a poder encabir els nous alumnes matriculats.

En els propers cursos la major demanda d’escolarització es situarà a l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), obligant a la construcció de la darrera fase de l’Institut Rovira-Forns i al cobriment d’una porxada que es farà properament. A més, aquest estiu s’ha instal·lat també un mòdul prefabricat al pati de l’Institut Rovira- Forns per encabir una línia addicional al curs de primer d’ESO. Tot i així existeixen dubtes sobre, la capacitat per part d’un únic institut d’assumir durant almenys 4 anys un volum d’alumnes considerable, segons destaca la proposta municipal.

L’Ajuntament insisteix que aquesta escola és molt necessària per mantenir i millorar la qualitat de l’educació pública a Santa Perpètua. L’Escola Els Aigüerols va iniciar la seva activitat docent el curs 2009-2010 i "per tant els alumnes no són ficticis, no es tracta d’una planificació a mig termini, sinó d’una realitat, d’uns alumnes que ja van a escola. Les necessitats d’escolarització són reals, patents i evidents", assenyala la proposició aprovada.


Foto: Una representació de mares, pares i alumnat d'Els Aigüerols va assistir a la sessió plenària / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El president del PP de Barcelona, Manu Reyes, fa campanya a la ciutat acompanyat de Julia González
07 Maig 2024 10:54 - RedaccióEl president del PP de Barcelona, Manu Reyes, fa campanya a la ciutat acompanyat de Julia González

El president del PP de Barcelona i número 2 de la candidatura al Parlament, Manu Reyes, va fer campanya [ ... ]

Política
El 12 de maig un total de 18.970 perpetuencs estan cridats a les urnes
10 Maig 2024 11:42 - RedaccióEl 12 de maig un total de 18.970 perpetuencs estan cridats a les urnes

  Un total de 18.970 perpetuencs estan cridats a les urnes a les eleccions al Parlament de Catalunya [ ... ]

Política
El PSC guanya a Santa Perpètua en les eleccions al Parlament de Catalunya
13 Maig 2024 12:04 - RedaccióEl PSC guanya a Santa Perpètua en les eleccions al Parlament de Catalunya

El PSC ha guanyat les eleccions al Parlament de Catalunya a Santa Perpètua. Els comicis celebrats el [ ... ]

Política