hola

Actualitat - Actualitat

La Corporació Local celebrarà aquest dijous la sessió ordinària del mes de setembre en la qual preveu aprovar el compte general de l'exercici 2013. També donarà compte del resultat dels controls de la Llei d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera pel que fa al segon trimestre de 2014 i s'aprovarà una modificació de crèdits. Aquests són els punts principals de l'ordre del dia que inclou també dues proposicions presentades pels grups municipals. Una per sol·licitar a la Generalitat que garanteixi beques de menjador a tots els infants del municipi que compleixin les condicions de la convocatòria i una altra de rebuig a la reforma anunciada pel Partit Popular al mètode d'elecció de regidors i alcaldes.

El PP ha anunciat la possibilitat d'una reforma de la Llei de Règim Electoral general per tal de garantir que l'alcalde sigui el de la llista més votada. Això, segons diu la proposició, portaria a la paradoxa que podrien ostentar l'alcaldia, regidors que haguessin obtingut menys del 20% dels vots i, per tant, no comptarien amb el suport de més del 80% de la ciutadania. A més subratlla el text que el vot es diposita en favor d'una candidatura no exclusivament en el seu cap de llista. I recorda que és el Ple qui escull amb els vots dels regidors qui serà l'alcalde o alcaldessa.

Per això, la proposició rebutja l'atribució de qualsevol prima de representació per regidors a la llista més votada, per vulnerar els principis de proporcionalitat i vot igual establerts constitucionalment; també està en desacord amb l'atribució de l'alcaldia a la llista més votada, quan no tingui el suport de la majoria dels regidors elegits en vot igual mitjançant un sistema proporcional i constituït en el Ple de l'Ajuntament. I rebutja també la constitució del Ple Municipal per regidors que no hagin estat escollits en el mateix acte electoral mitjançant sufragi universal, igual, lliure, directe i secret, tal com estableix l'art. 140 de la Constitució Espanyola.

Sobre l'altre proposició, la Corporació local exigirà al govern de la Generalitat un increment pressupostari que permeti l'accés immediat a beca dels infants actualment en "llista d'espera" i dels pendents que tanquin el seu expedient acreditant el compliment dels criteris establerts en la convocatòria. La proposta recorda que l'Ajuntament de Santa perpètua de Mogoda, malgrat no tenir responsabilitats competencials al respecte, està fent aportacions econòmiques substancials durant el curs escolar i que es complementa per cobrir necessitats en períodes no lectius, com els 17.900 euros d'aquest estiu.

El Ple ordinari del mes de setembre començarà a les 19 hores i serà retransmès en directe per Ràdio Santa Perpètua.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Esquerra recupera el sopar commemoratiu de l'Onze de Setembre
09 Set 2022 11:00 - RedaccióEsquerra recupera el sopar commemoratiu de l'Onze de Setembre

Esquerra recupera també el tradicional sopar de commemoració de l’11 de setembre. Enguany se celebrarà [ ... ]

Política
La CUP commemora la vaga general del 3 d'octubre
05 Oct 2022 13:04 - RedaccióLa CUP commemora la vaga general del 3 d'octubre

La CUP de Santa Perpètua ha commemorat, amb una enganxada de cartells amb el lema Aquí hi ha un poble [ ... ]

Política
El Ple demana millores a les autopistes AP-7 i AP-2 i la reducció de la velocitat en el tram Sant Cugat-Mollet
30 Set 2022 11:24 - RedaccióEl Ple demana millores a les autopistes AP-7 i AP-2 i la reducció de la velocitat en el tram Sant Cugat-Mollet

El Ple Municipal ha aprovat per unanimitat una proposició que insta al Ministeri de Transports, Mobilitat [ ... ]

Política