hola

PodemosPolítica - PODEMOS

Ahir a la tarda es va celebrar l'assemblea constituent del Círculo de PODEMOS a Santa Perpètua. El Centre Cívic El Vapor va acollir un bon grup de persones, algunes ja implicades a PODEMOS i altres que volien informar-se sobre el moviment. La presentació va anar a càrrec del molletà Xavier Luzón i els perpetuencs Amador Queija, Josep Arbizu i Martí Ribas. En els seus parlaments van afirmar que volen ser la veu del poble i que per això es creen grups de treball on es recolliren les inquietuds socials i les solucions a cada necessitat de cada poble. Luzón, que forma part del Círculo de PODEMOS a Mollet, va subratllar que és un moviment social i que no se sap si acabarà sent un partit polític. Luzón va animar als assemblearis perpetuencs a treballar molt parlant amb el veïnat per conèixer quines són les necessitats socials del municipi. 

El perpetuenc Josep Arbizu va ser l'encarregat de llegir al manifest d'intencions del Círculo de PODEMOS Santa Perpètua que comença amb la defensa de l'aplicació de la Declaració Universal dels Drets Humans. Es defineixen com "els desencisats, els fastiguejats, els que ja no suporten més com es porta aquest sistema". Arbizu, en un moment del manifest, assegura que PODEMOS vol ser un mitjà útil de participació ciutadana i que no s'acceptaran "viciats polítics, trànsfugues ni polítics professionals".

Entre els assistents es van fer preguntes com de quina manera es podia lluitar per l'alcaldia de Santa Perpètua, quines són les raons polítiques per constituir PODEMOS o dels portaveus ahir on estaven abans del moviment del 15M. També el membre de la CUP Santa Perpètua, Robert Morral, va subratllar que aquesta forma de fer política assembleària i diferent fa anys que la duen a terme les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) i les CUP, des de fa menys, i va fer una pregunta de si PODEMOS posarà límits a la participació d'exregidors en referència a la presència a la taula de Martí Ribas, regidor a l'Ajuntament de Santa Perpètua el mandat 2003-2007. Ribas va contestar dient que va deixar la política per "indignació" i que ara ha tornar a tenir il·lusió per fer política de vocació.

Ahir es va constituir en assemblea oberta el Círculo de PODEMOS Santa Perpètua. Ara l'acta es remet a l'assemblea de Madrid que és la que ha de ratificar la seva constitució.

Foto: imatge de la primera assemblea de Podemos a Santa Perpètua / Estrella Núñez

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern
12 Mar 2024 12:43 - RedaccióLa diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, visita la Festa Major d'Hivern

La diputada i portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, va visitar Santa Perpètua durant la [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política