hola

Els dotze aparcaments públics de Santa Perpètua de Mogoda tindran un nom per facilitar els tràmits administratius i de senyalització després de la seva aprovació inicial en el Ple de juny, celebrat el 27 de juny.

L'Aparcament de La Creueta, aquell que està situat precisament en aquest carrer. El pàrquing del CAM és el de Can Bernades, en record de la masia que dóna nom a l'equipament i al polígon industrial. L'Aparcament de l'Empedrat és el situat entre els carrers de Joaquim Malats i les avingudes de Barcelona i de Girona i el gran estacionament de l'avinguda de Mossèn Jacint Verdaguer es diu Aparcament de Can Folguera. L'aparcament de Martí i Pol és el que es troba al costat del Casal Cívic i Comunitari i l'Aparcament de les piscines el que hi ha just al davant d'aquest equipament esportiu municipal. El gran estacionament on hi ha la Porxada dels Drets Humans és ara l'Aparcament de la Porxada. I l'espai a l'altra banda de l'avinguda de l'Onze de Setembre és l'Aparcament de Joan Miró. L'Aparcament de La Granja és tot l'espai que hi ha entre els edificis de la Granja Soldevila, Centre de Desenvolupament local, CREVE i CUAP. L'estacionament del carrer del Casal dels Mogoda es diu Aparcament de Mas Costa i la zona del costat del parc de Pere Bufí passa a dir-se Aparcament del nucli antic. Per últim, l'Aparcament del Camí de la Granja és aquell que hi ha entre el Camí de la Granja, el Correcan i el parc Central. El punt va ser aprovat amb els vots a favor dels regidors d'SPEC, ERC, PP i Vox, l'abstenció del PSC i el vot contrari de CS.

El regidor de Via pública, Albert Bonàs, va explicar al Ple que es tracta de posar noms per "facilitar tràmits administratius i senyalització d’aquests espais i de les activitats que s’hi puguin fer en ells".

En aquest punt el regidor de CS, Kevin Romero, va recriminar que "s’havia perdut una oportunitat de feminitzar el nomenclàtor" i l’equip de Govern li va explicar que uns estacionaments no eren els millors indrets per posar nom de dona per visualitzar-les i homenatjar-les. Bonàs va avançar que properament es portarà al ple una proposta amb quatre noms de dones per incorporar al nomenclàtor de la ciutat.

Festes locals

El Ple va aprovar per unanimitat les festes locals per a l'any 2025 que coincideixen amb les festes major i seran els divendres 7 de març i 5 de setembre. Aquí es produirà una novetat ja que la Festa Major d'Estiu tindrà el 2025 la festa local en divendres enlloc del dilluns. Segons ha explicat el regidor de Cultura, Marçal Solà, ha estat "una proposta sorgida del Consell Municipal de Cultura i compartida amb les entitats que creuen que farà més fàcil i més participats els actes festius en divendres".

El ple de juny va aprovar un expedient de modificació de crèdit per valor d'uns 96.000 euros, amb els vots d'SPEC i ERC i l'abstenció de PSC, PP, Vox i CS; una modificació de la plantilla municipal que suposa la creació d'un lloc de treball aprovada amb els vots d'SPEC, ERC, PP i Vox i l'abstenció de PSC i CS; i la delegació de competències en matèria de multes de trànsit a l'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. Aquest traspàs de competències, votat a favor per SPEC, ERC, PSC i CS i l'abstenció de PP i Vox, entrarà en vigor l'1 d'octubre.

El Ple del mes de juny va començar amb un minut de silenci en seguiment del protocol de dol de l'Ajuntament i davant les vuit dones assassinades durant l'últim mes. La xifra puja ja a 45 dones assassinades per la violència masclista aquest any. L'alcaldessa, Isabel Garcia, va destacar que ara a l'estiu acostumen a registrar-se més casos i va tornar a rebutjar la violència masclista en nom de tota la ciutadania perpetuenca.

Moció del Dia de l'Orgull LGTBI+

El Ple ha aprovat una moció reivindicativa del "dret de les persones a ser com vulguin ser i a poder viure la seva identitat amb plenitud en totes les etapes de la vida, sense haver de patir desigualtats, discriminacions o violències" coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+, que té lloc el 28 de juny.

L'Ajuntament recorda en el text que a nivell de documentació institucional, resta molta feina a fer. Encara hi ha moltes famílies que es troben excloses quan, per exemple, han d'omplir documents d'inscripcions als centres educatius o d’activitats extraescolars, on es demana el nom de pare i mare de l’alumnat. També en el moment de registrar als diferents descendents de la parella i/o en tràmits d’alta o baixa de qualsevol servei públic o privat. L’Ajuntament de Santa Perpètua, està dins dels municipis que en la seva documentació, ja té en compte aquesta no discriminació, i que està revisant i canviant, aquella documentació que són de nova creació amb l’objectiu de fer-la més inclusiva i respectuosa amb totes les identitats sexuals i de gènere.

La Regidoria d'Igualtat i Drets Civils va impulsar el 2022 el primer Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere de Santa Perpètua i s'ha consolidat el SAI (Servei d'Atenció Integral) per donar respostes al col·lectiu LGTBI+. Tanmateix l'Ajuntament és compromet a treballar perquè "el municipi sigui un lloc segur i amable en el qual viure la diversitat sexual, afectiva i de gènere de manera plena i normalitzada fomentant actituds positives, de suport i de no discriminació cap a les persones LGTBI+". Al mateix temps es posa com a objectiu possibilitar espais i llocs de trobada i relació, així com a contribuir al desenvolupament del teixit associatiu LGTBI+. El Consistori pretén que a través del Pla LGTBI+ es prioritzin i consolidin les polítiques per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

El Ple demana en aquesta moció als governs de la Generalitat i de l’Estat espanyol la modificació dels documents susceptibles de discriminació a qualsevol tipus de família fora de les heterosexuals; demana els partits polítics una actitud i comportament responsables en les seves manifestacions públiques; i que es compleixi l’acord entre el Ministeri de Treball, els sindicats i els empresaris per tal que totes les empreses de més de 50 treballadors tinguin un pla d’acollida per a treballadors LGTBI+ i un protocol on es recullin les pràctiques preventives i els mecanismes de detecció i actuació per fer front als possibles actes de LGTBI-fòbia que puguin haver-hi.

En la presentació d’aquesta moció, la regidora d’Igualtat i Drets Civils, Sandra Gómez, va explicar que l’Ajuntament havia rebut crítiques per una de les activitats de la programació que incloïa tota la ciutadania, concretament al recull de contes, i va remarcar que "només amb educació tindrem una societat oberta de ment, més tolerant i respectuosa".

En aquesta moció, els grups municipals d'SPEC, ERC, PSC, PP i CS han volgut tenir un especial record per l’activista trans Silvia Reyes, que va morir el 22 de maig i que va treballar de forma "incansable" a favor dels drets de les persones trans fins a convertir-se en una referent del moviment. Vox va votar en contra.


Foto: L'aparcament de Can Folguera es troba situat a l'avinguda de Jacint verdaguer i és el més gran de la ciutat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PP reclama càmeres de videovigilància per incrementar la seguretat al municipi
04 Des 2024 13:40 - RedaccióEl PP reclama càmeres de videovigilància per incrementar la seguretat al municipi

El PP de Santa Perpètua ha demanat la instal·lació de càmeres de videovigilància al municipi per [ ... ]

Política
L'Ajuntament reafirma el compromís amb la lluita contra la violència masclista
29 Nov 2024 14:56 - RedaccióL'Ajuntament reafirma el compromís amb la lluita contra la violència masclista

     El Ple de novembre, celebrat aquest dijous al vespre, es va iniciar amb una declaració [ ... ]

Política
El Consell Comarcal del Vallès Occidental aprova un pressupost de més de 71 milions d’euros pel 2025
25 Nov 2024 11:33 - RedaccióEl Consell Comarcal del Vallès Occidental aprova un pressupost de més de 71 milions d’euros pel 2025

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat el pressupost de 71.267.915,52 euros per [ ... ]

Política