hola

La plaça de les Tretze Roses acollirà el diumenge 14 d’abril l’acte institucional de commemoració de la proclamació de la II República que organitza l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda amb la col·laboració del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM). L’activitat començarà a les 12 hores amb la participació del representant del CREM Rafael Martín, que llegirà el manifest i un poema. Posteriorment, l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, donarà lectura al manifest institucional.

La regidora de Presidència, Tamar Zamora presentarà aquesta activitat vinculada a la recuperació de la memòria històrica i democràtica de la nostra ciutat. L’acte finalitzarà amb l’himne de la República.
La plaça de les Tretze Roses es va incorporar al nomenclàtor l’any 2022 i està situada al barri de Can Folguera, a la confluència entres les avingudes de Barcelona i de mossèn Jacint Verdaguer i el carrer de Ramon Muntaner. L’espai ret homenatge a aquestes dones, assassinades pel règim franquista.

Coincidint amb l’acte de commemoració de la proclamació de la II República d’ara fa dos anys, es va descobrir la placa commemorativa de la plaça de les Tretze Roses.Per commemorar aquest aniversari, que aquest abril compleix 93 anys, l’Ajuntament també lluirà la bandera republicana a la balconada de la Casa de la Vila.

L’Ajuntament de Santa Perpètua té dos acords plenaris on va aprovar commemorar cada 14 d’abril la proclamació de la II República i onejar la bandera tricolor.

La regidora de Presidència, Tamar Zamora, ha explicat que l'Ajuntament de Santa Perpètua disposa per primer cop d'aquesta regidoria que inclou la competència de memòria històrica. Zamora ha avançat que "un dels objectius és constituir una Taula de la memòria històrica i democràtica formada per la institució, entitats i ciutadania per retre homenatge a les persones que van lluitar per totes nosaltres".

Tamar Zamora ha convidat la ciutadania a prendre part en l'acte de commemoració de la II República que tindrà lloc diumenge al migdia a la plaça de les Tretze Roses, "un espai emblemàtic de la lluita per les llibertats i els drets", com ha recordat la regidora, que afegeix que "recordar d'on venim ens fa més forts i ens fa no repetir la història".


Foto: Placa commemorativa de la plaça de les Tretze Roses / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política
El Ple debat avui l'ordenança sobre l'ús de l'aigua en situació de sequera
25 Abr 2024 12:13 - RedaccióEl Ple debat avui l'ordenança sobre l'ús de l'aigua en situació de sequera

El Ple de la Corporació local de l'Ajuntament de Santa Perpètua preveu aprovar avui 25 d'abril de [ ... ]

Política
Declaració institucional davant l'escalada de tensió al Pròxim Orient
26 Abr 2024 09:00 - RedaccióDeclaració institucional davant l'escalada de tensió al Pròxim Orient

L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, va donar lectura a una declaració institucional [ ... ]

Política