hola

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua de Mogoda població lliure de qualsevol discriminació. La proposta mostra el rebuig a qualsevol expressió de caràcter racista o que impliqui discriminació racial o de qualsevol altra mena. La Corporació se suma aquest 21 de març al Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial, en record del mateix dia de 1960, quan la policia va disparar contra una manifestació pacífica que protestava per les lleis de l’apartheid a Sud-àfrica i va matar 69 persones.

A la moció, la Corporació ratifica el compromís de treballar per defensar sempre els valors de la convivència respectuosa amb la diversitat i es compromet a "continuar aplicant una visió inclusiva en totes les polítiques municipals, revisant i modificant si cal aquells plans, festes, normatives, etc. que puguin tenir un biaix discriminatori o racista". Per últim, el Ple afirma que seguirà vetllant de manera activa perquè no es produeixin actes de discriminació en cap servei o equipament de titularitat municipal o que estigui subvencionat amb fons públics.

La proposta municipal assenyala que més de seixanta anys després d’aquella matança el racisme continua ben present arreu del món i afegeix que hi ha un augment preocupant dels discursos racistes i discriminatoris i un cert desacomplexament en aquestes actituds, cosa que és una amenaça per la integritat de les persones, la cohesió social, la democràcia i els Drets Humans, "i per tant ho hem d’abordar des de tots els àmbits, començant pel familiar, el veïnal i el local". La Corporació recorda, segons dades dels Mossos d’Esquadra, que els delictes d’odi amb motivació racial són els més freqüents a Catalunya, després de l’LGBTI-fòbia, però tot i així, es calcula que només el 14% de les víctimes de racisme va denunciar l’incident. Per tant, aquesta situació de discriminació i de violència continua en gran part oculta.

La Corporació Local tractarà en aquesta sessió de març un expedient de modificació de crèdit per valor de 235.614,10 euros. I també una nova numeració que afecta al carrer de Sant Isidre, 29 A.

El Ple començarà a les 19 h i serà retransmès en directe per Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online a radio.staperpetua.org i a través del Facebook de l'Ajuntament de Santa Perpètua i el de l'emissora municipal.

Foto:Ajuntament de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Junts denuncia ERC per penjar cartells electorals abans de l'inici de la campanya
26 Abr 2024 13:29 - RedaccióJunts denuncia ERC per penjar cartells electorals abans de l'inici de la campanya

Junts per Santa Perpètua ha denunciat que aquest dijous 25 d’abril sobre les 23.30 hores va observar [ ... ]

Política
El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, assegura que el nou Codi d'accessibilitat suposarà un avenç per a tothom
12 Abr 2024 13:47 - RedaccióEl conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, assegura que el nou Codi d'accessibilitat suposarà un avenç per a tothom

El Codi d’Accessibilitat de Catalunya, en vigor des del 4 de març, és un reglament exhaustiu, que [ ... ]

Política
Raül Romeva presenta el llibre 'Idiota! Breu tractat sobre el respecte'
22 Abr 2024 13:25 - RedaccióRaül Romeva presenta el llibre 'Idiota! Breu tractat sobre el respecte'

L’economista, escriptor, analista i polític català, Raül Romeva, va presentar el seu nou llibre [ ... ]

Política