hola

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde de l’actual democràcia a Santa Perpètua de Mogoda. Aquest canvi de nomenclàtor es va aprovar en el decurs del Ple, que es va celebrar aquest dijous 29 de febrer. La proposta va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals a excepció de Vox que es va abstenir.

El passat 11 d’octubre de 2023 moria Pere Bufí, qui fou alcalde de Santa Perpètua des de 1979 al 2002. Va ser el primer alcalde després de la transició i de la restauració de la democràcia com a cap de llista del PSUC el 19 d’abril de 1979. Va revalidar l’alcaldia, sota les sigles del PCC i d’ICV a les successives eleccions municipals, va guanyar sis comeses electorals, quatre d’elles per majoria absoluta, fins que al juny de 2002 va deixar el càrrec. "Durant 23 anys va liderar la transformació de Santa Perpètua", segons va destacar l'alcaldessa Isabel Garcia durant la presentació d'aquesta proposta.

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va decretar 3 dies de dol oficial i va anunciar un acte de reconeixement a la seva figura que tindrà lloc "en els propers mesos", segons va anunciar Isabel Garcia, durant la sessió plenària. Dins els actes de reconeixement a la figura de Bufí, la Corporació ha proposat posar el seu nom a aquest espai de la ciutat, "el parc urbà més antic de Santa Perpètua, que està al nucli antic, i és un espai vinculat a la infantesa d’en Pere Bufí i que fou un parc remodelat durant un dels seus mandats", segons va afirmar l'alcaldessa, que va afegir que la proposta de nomenclàtor és un "punt important i transcendent per l'Ajuntament" i "un reconeixement a la figura de Pere Bufí, primer alcalde de la democràcia".

La primera edil també va afirmar que "la classe política recorda la gran dedicació amb la que es va entregar a la localitat i el seu tarannà així com el seu llegat que s’estén més enllà de les millores físiques i socials que va aconseguir per al municipi". També va recordar que de la seva etapa com a alcalde, ha quedat en el llegat: la creació de l’escola bressol Can Folguera, el CAP i la variant de la B-140 així com l’ampliació del carrer de Sant Isidre (antiga carretera de Sabadell), l’Escola Municipal de Música i la nova Biblioteca Municipal Josep Jardí, entre d’altres.

El portaveu de CS, Kevin Romero, va subscriure les paraules de l'alcaldessa al Ple i va indicar que la proposta de nomenclàtor "no és només un merescut homenatge a la seva memòria sinó una manera de reconèixer i valorar la seva contribució a la construcció d'aquest municipi , una manera simbòlica del que seu nom perduri no només en el record dels que el van conèixer sinó en la historia de Santa Perpètua".

El portaveu de Vox, Santiago Delgado, es va abstenir i va afirmar que "el sentit del vot no és res personal amb qui va ser alcalde del municipi" però la seva formació té l'objectiu d'eliminar tota ideologia i connotacions polítiques del nomenclàtor.

El regidor d'ERC Albert Bonàs va afirmar que el seu grup votava a favor d'aquesta proposta "amb tota convicció" i va afegir que "com a pare fundador d’aquesta època del primer consistori democràtic del nostre poble, ha de rebre els honors que li pertoca. I ho diem des d’un partit polític, Esquerra Republicana, que no era el seu". També va manifestar que "per història, cal demostrar que s’està a l’alçada i avui, institucionalment, duem a terme el primer dels reconeixements merescuts" i va expressar que "el Pere Bufí és un passat i alhora present, per tot allò que va impulsar que avui dia en seguim gaudint, que ens explica com a poble, el què i qui és Santa Perpètua, i també perquè no, de Catalunya".

Bonàs va destacar de Pere Bufí "la capacitat per entendre el altres", "la seva honradesa", i li va "agrair eternament" que va tenir la possibilitat de convertir Santa Perpètua en una altre cosa tant urbanísticament com socialment, "i no ho va fer".

Agraiment de la família de Pere Bufí

Per la seva banda, la família de Pere Bufí, a través de l'Informatiu de Santa Perpètua, ha volgut agrair les paraules "honestes i sinceres dels càrrecs electes que van intervenir al Ple a favor del canvi de nomenclàtor del parc Municipal a Parc de Pere Bufí i Pérez".


Foto: Pere Bufí, en una imatge d'arxiu / Ajuntament de Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Junts denuncia ERC per penjar cartells electorals abans de l'inici de la campanya
26 Abr 2024 13:29 - RedaccióJunts denuncia ERC per penjar cartells electorals abans de l'inici de la campanya

Junts per Santa Perpètua ha denunciat que aquest dijous 25 d’abril sobre les 23.30 hores va observar [ ... ]

Política
Junts per Santa Perpètua participa a l'acte de Puigdemont
22 Abr 2024 13:13 - RedaccióJunts per Santa Perpètua participa a l'acte de Puigdemont

Junts per Santa Perpètua va participar a l’acte del món local de suport al l'expresident de la Generalitat [ ... ]

Política
L'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica
15 Abr 2024 12:52 - RedaccióL'Ajuntament treballa per constituir una Taula de Memòria Històrica i Democràtica

"Defensar i reivindicar les lleis de Memòria Històrica i Democràtica que la dreta i l'extrema dreta [ ... ]

Política