hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat l'adhesió a l'Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP) així com els estatuts de l'entitat. El punt va comptar amb el vot favorable dels grups de Santa Perpètua en Comú, Republicà i del PSC, mentre que Ciutadans es va abstenir.La proposta d'adhesió assenyala que "els ajuntaments no poden continuar actuant només com a consumidors d’energia, i han de liderar la transició a la ciutat reforçant el seu paper de productors d’energies renovables, tenir capacitat d’intervenció en el mercat i participar en la distribució i comercialització d’energia verda pels seus consums i els de tercers" i afegeix que "l'energia és un dret fonamental i les administracions públiques han de ser garants d’una comercialització socialment responsable i sostenible de l'energia".

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández,va afirmar durant el Ple que "la transició energètica ens aporta una oportunitat política en contraposició del model energètic actual" i va afegir que "la transició energètica cap a les energies renovables ens ha de portar a garantir el dret social a l’accés a l’energia, a democratitzar l’energia i a fomentar la participació tant ciutadana com de la petita i mitjana empresa".Hernández va manifestar que "aquesta oportunitat permet al poder públic vetllar per l’interès de la ciutadania i a l’hora fer-la protagonista per convertir-la en productora de la energia que consumeix...es a dir controlar els mitjans de producció energètics, una qüestió absolutament estratègica per garantir la sobirania energètica en un nou model que no sigui dependent de les grans multinacionals". També va destacar que "nosaltres pretenem que les administracions publiques liderin aquest procés de transformació, on volem garantir el nostre paper com a productors , tenir capacitat d’intervenció en el mercat i participar en la distribució i comercialització d’energia verda als nostres territoris".

Santa Perpètua va ser uns dels impulsors d'aquesta entitat que es va constituir el 23 de febrer de 2021 amb 74 municipis i 4 entitats,, i que té per objectiu cooperar entre les administracions que difonen i promouen la titularitat, propietat i gestió pública de les xarxes de distribució d’energia elèctrica.

El regidor va explicar que Tot i que Santa Perpètua es un dels municipis fundadors de l’entitat i membre de l’executiva des dels inicis, es va cometre "un error procedimental" aprovant l’adhesió a l’entitat en forma de moció, i ara es fa l'adhesió per acord plenari com marquen els estatuts de l’entitat

L'AMEP desenvoluparà accions i realitzarà activitats per la creació d’una línia comunicativa pròpia, la organització de jornades, seminaris i cursos, i la creació d’un marc de treball, coordinació, col·laboració i debat entre municipis. També recolzarà i participarà en iniciatives dels municipis per difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica, i impulsarà iniciatives de debat tècnic, investigació i recerca sobre les finalitats de l’associació.

Modificació de crèdit
D'altra banda, altres punts destacats del Ple va ser la ratificació d'un decret d’alcaldia de data 10 de març d'una modificació de crèdit que incrementa la partida de la segona fase de rehabilitació de Santiga amb 10.000 euros. Després d'aquesta aportació el pressupost d'aquesta actuació és de més de 220.000 euros. El tinent d'alcaldia de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, també va explicar una modificació de crèdit per un import de 726.000 euros i que incorpora quatre subvencions que ha rebut recentment l'Ajuntament. Es tracta de 9.100 euros de l'Agència de Residus de Catalunya per a la retirada de fibrociment de la coberta de la Nau de Serveis Municipals del carrer Industria. També un ajut de 408.000 euros de la Diputació de Barcelona per al projecte de reforç estructural, substitució de coberta i implantació d'una instal·lació fotovoltaica a la nau municipal del carrer Indústria. L'organisme provincial també ha concedit un ajut de més de 262.000 euros per al projecte d'eixos cívics i pacificació del trànsit entre les avingudes de Barcelona i Santiga i per últim un ajut de la Generalitat de 200.000 euros per a la implantació i disseny d'una zona de baixes emissions. Les dues modificacions es van aprovar amb els vots de l'equip de govern (SPEC i PSC) i l'abstenció del grup Republicà i Cs.

En l'area de Territori es va aprovar per unanimitat el nou text del document del Pla de Millora Urbana sobre profunditat edificable de l'illa situada entre els carrers de Pau Claris, Lluís Millet, Balmes i l'avinguda de Barcelona i que incorpora les observacions fetes per la resolució de la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona.


Foto: Sessió plenària de març / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La CUP mostra 'la seva preocupació per la mala situació de l'economia de l'Ajuntament'
08 febrer 2024 14:44 - RedaccióLa CUP mostra 'la seva preocupació per la mala situació de l'economia de l'Ajuntament'

La CUP ha manifestat en un comunicat "la seva preocupació per la mala situació de l’economia de [ ... ]

Política
Sergi Garcia, representant de la comarca al Consell Nacional del Jovent Republicà
29 Gen 2024 12:46 - RedaccióSergi Garcia, representant de la comarca al Consell Nacional del Jovent Republicà

El V Congrés Regional del Jovent Republicà del Vallès Occidental va escollir el perpetuenc Sergi [ ... ]

Política
CS vol que l'ajuntament condemni “de manera rotunda” l'assassinat de dos guàrdies civils a mans del narcotràfic
15 febrer 2024 12:57 - RedaccióCS vol que l'ajuntament condemni “de manera rotunda” l'assassinat de dos guàrdies civils a mans del narcotràfic

El Grup Municipal de Ciutadans ha presentat una moció contra el narcotràfic i de suport als Cossos [ ... ]

Política