hola

L'equip de govern municipal, format pels grups d’SPEC i del PSC, presenta aquest divendres a la Junta de Portaveus una proposició per aprovar al proper Ple en relació a una Declaració d’Emergència Climàtica als municipis de l’Eix de la Riera de Caldes. La proposició ha estat consensuada pels sis municipis que formen l'AMERC: Santa Perpètua de Mogoda, Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, La Llagosta, Sentmenat i Polinyà. La declaració manifesta la necessitat d’una AMERC que treballi el desenvolupament territorial i l’emergència climàtica sota els principis de cooperació i coordinació entre municipis, i afirma, que en un context d’emergència climàtica, les polítiques impulsades a l’AMERC contra el canvi climàtic "han d'esdevenir una prioritat en l'agenda política de l'Associació".

Els municipis es comprometen a continuar amb els projectes i línies de treball ja iniciats a l’AMERC relacionats amb el canvi climàtic, com són la Mobilitat i la Transició Energètica, i els identifiquen "com a prioritat estratègica, donat el seu alt valor d’interès territorial i transversal amb altres polítiques del territori".

A la declaració els municipis també es comprometen a impulsar una estratègia conjunta que "desenvolupi una política de transició energètica en un interès i context basat en el desenvolupament de l’Eix de la Riera de Caldes" i acorden adherir-se al programa d’acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, impulsat per la Generalitat de Catalunya.

Els Ajuntaments de l’Eix de la Riera de Caldes, conscients de la importància d’aquesta declaració, també es comprometen a reforçar l’AMERC com a marc idoni per impulsar polítiques de concertació territorial, "el que significa escriure un nou capítol de l’AMERC", i desenvolupar i acordar el full de ruta per afrontar els grans reptes que el territori ha d’afrontar.

La declaració d’emergència climàtica implica "redirigir tots els recursos i serveis disponibles dels ajuntaments per afrontar la crisi climàtica de manera transversal des de tots els àmbits i esferes municipals assumint els problemes associats que comporta" i afegeix que aquesta declaració "suposa iniciar un procés d'inversions, d'educació, formació i conscienciació a tota la ciutadania sobre la crisi ecològica que vivim i l'enorme canvi necessari per frenar aquesta situació".

Incendi de vegetació al costat de Can Sabau del juliol del 2021 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC presenta aquest divendres Pere García com a candidat a l'alcaldia
24 Mar 2023 09:58 - RedaccióEl PSC presenta aquest divendres Pere García com a candidat a l'alcaldia

El Partit dels Socialistes de Cataluna (PSC) a Santa Perpètua presenta oficialment Pere García com [ ... ]

Política
El candidat de CS,Kevin Romero, afirma que si governa rebaixarà un 15% l'IBI per donar suport a les famílies
16 Mar 2023 15:02 - RedaccióEl candidat de CS,Kevin Romero, afirma que si governa rebaixarà un 15% l'IBI per donar suport a les famílies

El diputat de Ciutadans (CS) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, i el portaveu a l'ajuntament [ ... ]

Política
Pere García (PSC):
27 Mar 2023 11:27 - RedaccióPere García (PSC): "Estic preparat, tinc ganes, il·lusió i un projecte per portar Santa Perpètua endavant"

El Vapor Sala la Filadora es va omplir el divendres 24 de març durant la presentació de Pere Garcia [ ... ]

Política