hola

L'equip de govern municipal, format pels grups d’SPEC i del PSC, presenta aquest divendres a la Junta de Portaveus una proposició per aprovar al proper Ple en relació a una Declaració d’Emergència Climàtica als municipis de l’Eix de la Riera de Caldes. La proposició ha estat consensuada pels sis municipis que formen l'AMERC: Santa Perpètua de Mogoda, Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, La Llagosta, Sentmenat i Polinyà. La declaració manifesta la necessitat d’una AMERC que treballi el desenvolupament territorial i l’emergència climàtica sota els principis de cooperació i coordinació entre municipis, i afirma, que en un context d’emergència climàtica, les polítiques impulsades a l’AMERC contra el canvi climàtic "han d'esdevenir una prioritat en l'agenda política de l'Associació".

Els municipis es comprometen a continuar amb els projectes i línies de treball ja iniciats a l’AMERC relacionats amb el canvi climàtic, com són la Mobilitat i la Transició Energètica, i els identifiquen "com a prioritat estratègica, donat el seu alt valor d’interès territorial i transversal amb altres polítiques del territori".

A la declaració els municipis també es comprometen a impulsar una estratègia conjunta que "desenvolupi una política de transició energètica en un interès i context basat en el desenvolupament de l’Eix de la Riera de Caldes" i acorden adherir-se al programa d’acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, impulsat per la Generalitat de Catalunya.

Els Ajuntaments de l’Eix de la Riera de Caldes, conscients de la importància d’aquesta declaració, també es comprometen a reforçar l’AMERC com a marc idoni per impulsar polítiques de concertació territorial, "el que significa escriure un nou capítol de l’AMERC", i desenvolupar i acordar el full de ruta per afrontar els grans reptes que el territori ha d’afrontar.

La declaració d’emergència climàtica implica "redirigir tots els recursos i serveis disponibles dels ajuntaments per afrontar la crisi climàtica de manera transversal des de tots els àmbits i esferes municipals assumint els problemes associats que comporta" i afegeix que aquesta declaració "suposa iniciar un procés d'inversions, d'educació, formació i conscienciació a tota la ciutadania sobre la crisi ecològica que vivim i l'enorme canvi necessari per frenar aquesta situació".

Incendi de vegetació al costat de Can Sabau del juliol del 2021 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC de Santa Perpètua participa en la conferència 'Horitzó Vallès'
08 febrer 2024 14:43 - RedaccióEl PSC de Santa Perpètua participa en la conferència 'Horitzó Vallès'

La Federació del PSC Vallès Occidental Sud ha celebrat la conferència política ‘Horitzó Vallès’ [ ... ]

Política
Sergi Garcia, representant de la comarca al Consell Nacional del Jovent Republicà
29 Gen 2024 12:46 - RedaccióSergi Garcia, representant de la comarca al Consell Nacional del Jovent Republicà

El V Congrés Regional del Jovent Republicà del Vallès Occidental va escollir el perpetuenc Sergi [ ... ]

Política
CS vol que l'ajuntament condemni “de manera rotunda” l'assassinat de dos guàrdies civils a mans del narcotràfic
15 febrer 2024 12:57 - RedaccióCS vol que l'ajuntament condemni “de manera rotunda” l'assassinat de dos guàrdies civils a mans del narcotràfic

El Grup Municipal de Ciutadans ha presentat una moció contra el narcotràfic i de suport als Cossos [ ... ]

Política