hola

La Secretària General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula, i les esportistes perpetuenques: Laura Vicente, Gisela Vicente, Anna Masip, Montse Martínez i Júlia Luís van prendre part ahir en una taula rodona sobre Dona i esport que va organitzar Esquerra Republicana de Santa Perpètua. L'acte, moderat per l'alcaldable d'ERC, Laura Oliver, va posar sobre la taula les millores aconseguides per les dones en l'àmbit de l'esport en els darrers anys, però també aspectes en els quals encara queda molt a fer com una major visibilització dels títols assolits i sobretot de la importància que les noies que vulguin puguin continuar fent esport sobretot a partir de l'adolescència.

Les cinc joves perpetuenques van anar explicant les seves experiències esportives, com van accedir a l'esport i perquè i com han anat combinant l'esport de l'hoquei patins, l'atletisme, el tennis i la natació, la formació i la professió. Totes elles van començar a clubs perpetuencs i van destacar com la participació de nenes i noies ha anat en augment comparat amb quan elles van començar.

La Secretària General de l’Esport de la Generalitat, Anna Caula, ha afirmat a Ràdio Santa Perpètua que veu l'esport femení amb "una mirada il·lusionant i de futur en positiu", però sent conscient que cal treballar molt perquè la societat incorpori dones esportistes referents. Caula entén que es necessita un canvi de mentalitat social perquè entre els llicenciats en INEF, educació física, només hi ha un 20% de dones i això vol dir que entre les dones no es veu com una sortida professional.També va apuntar que la pràctica esportiva femenina disminueix en la franja d'adolescència i que aquesta mentalitat social ha de modificar-se.

L'esport català compta amb més de 14 mil entitats i més de 750 mil fitxes federatives, més l'esport escolar i aquells que practiquen esport per oci. Anna Caula ha destacat que es necessita l'ajuda dels mitjans per donar a conèixer que hi ha referents femenins de tots els esports.

La Secretària General de l'Esport de la Generalitat, Anna Caula, va compartir ahir col·loqui amb cinc dones esportistes de la localitat en un acte convocat per ERC de Santa Perpètua. Una cinquantena de persones van escoltar aquesta conversa, moderada per l'alcaldable d'ERC, Laura Oliver.


Foto: L'acte es va celebrar a l'Aula Vapor / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El cap de llista de Junts, Albert Garcia, afronta el repte amb il·lusió i amb l'objectiu d'entrar a l'Ajuntament
17 Mar 2023 14:15 - RedaccióEl cap de llista de Junts, Albert Garcia, afronta el repte amb il·lusió i amb l'objectiu d'entrar a l'Ajuntament

El Centre Cívic La Rambla va acollir ahir al vespre l’acte de presentació del candidat de Junts [ ... ]

Política
El Ple aprova l'adhesió a l'Associació de Municipis per l'Energia Pública
31 Mar 2023 12:36 - RedaccióEl Ple aprova l'adhesió a l'Associació de Municipis per l'Energia Pública

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat l'adhesió a l'Associació de Municipis i Entitats [ ... ]

Política
Esquerra proposa un model de Comunitats Energètiques públiques enfocat a fer front a la pobresa energètica
09 Mar 2023 13:11 - RedaccióEsquerra proposa un model de Comunitats Energètiques públiques enfocat a fer front a la pobresa energètica

Esquerra Republicana de Santa Perpètua ha presentat el seu model de Comunitats Energètiques en un [ ... ]

Política