hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua es reunirà avui en sessió ordinària un dia abans de la commemoració del 25N i, per aquest motiu, el primer que es farà serà la lectura d'una declaració institucional de la Junta de Portaveus en relació a aquest Dia Internacional per a l’erradicació de la Violència Masclista.

L'ordre del dia consta de dotze punts a més de les proposicions de grups municipals. La comissió de Presidència i Serveis generals presentarà a aprovació l'increment addicional de l'1,5% de les retribucions de l'exercici 2022. També un expedient de modificació de crèdit per valor d'uns 168 mil euros.

Un dels temes que s'aprovaran serà l'Ordenança de Mobilitat. Aquest serà "un instrument adaptat a la normativa actual, adequat a les noves realitats de la mobilitat, però també amb la idea de fer un municipi amb més qualitat de vida, més pacífic, més saludable i més sostenible". L’Ordenança consta de 164 articles. S’ha incorporat el Reglament general de circulació en allò que afecta les vies urbanes, aprofitant també per regular aspectes innovadors en matèria de vehicles de mobilitat personal, vehicles abandonats, zones de baixes emissions, illes de vianants i residencials, zones de distribució urbana de mercaderies o itineraris d’accés als sectors industrials.

El títol 4 de la nova ordenança regula tot allà referent als vehicles de mobilitat personal (VMP), bàsicament patinets elèctrics. L'Ajuntament estableix que l’edat mínima per conduir un VMP són 16 anys, l’assegurança de responsabilitat civil, la identificació i registre seran obligatoris per a bicicletes, cicles i VMP destinats a activitat econòmica. Està prohibit circular per voreres, andanes i passejos de vianants a bicicletes, cicles i VMP, amb excepció de les voreres bici, que progressivament s’anarian eliminant. També s’ha posat casc obligatori als VMP en tots els casos així com la prohibició de portar-ne passatgers.

L'ordenança també recull les zones de càrrega i descàrrega de manera específica i limita el trànsit de vehicles pesants per l’interior del nucli urbà. Respecte a l’estacionament de vehicles, s’ha regulat l’ús abusiu en un mateix lloc i la possibilitat de denunciar els vehicles abandonats.

També reforça la protecció de les persones més vulnerables amb diversitat funcional perquè tinguin una xarxa d’estacionaments específics, donant una eina de control per a l’ús inapropiat per part de persones que no tenen aquestes dificultats.

Una de les novetats de l'Ordenança és que incorpora les zones de Petó i adeu destinades a donar més fluïdesa al trànsit en les zones escolars. També aquesta ordenança fa referència per primer cop les zones de baixes emissions (ZBE).

Per la seva part, la Comissió de Territori i Desenvolupament Local presenta a l'aprovació definitiva del Ple la Modificació Puntual de tres articles de les ordenances i del Pla d'etapes i plànols de fases del Pla Parcial Urbanístic i Projecte d'Urbanització prioritària Can Filuà.

També l'aprovació provisional del Pla de Millora Urbana que fa referència a la profunditat edificable de la zona compresa entre els carrer de Pau Claris, Lluís Millet, Balmes i l'avinguda de Barcelona. El Ple delegarà competències de manteniment de clavegueram i claveguerons a favor del Consorci Besòs Tordera.

Altre punt de l'ordre del dia serà la pròrroga del Pla Director de Cooperació i Solidaritat 2018-2022.

El Ple de la Corporació, en la seva sessió del mes de novembre, té previst aprovar definitivament el Pla d’emergència en situació de sequera de Santa Perpètua de Mogoda. El regidor ha recordat que es porta més de dos anys treballant en aquest document que es va aprovar inicialment a la sessió de setembre de l'any 2021. Hernández ha indicat que en aquest període s'han incorporat algunes consideracions de l'Agència Catalana d'Aigua (ACA) que enriqueixen el Pla.

El ple serà retransmès en directe per Ràdio Santa Perpètua a partir de les 19 h.


Foto: Sala de Plens / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Cinc esportistes locals i la Secretària General de l'Esport debaten sobre l'esport femení en un acte organitzat per ERC
13 Gen 2023 12:37 - RedaccióCinc esportistes locals i la Secretària General de l'Esport debaten sobre l'esport femení en un acte organitzat per ERC

La Secretària General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula, i les esportistes perpetuenques: [ ... ]

Política
La CUP inicia la campanya 'Comencen per algun lloc' amb propostes sobre habitatge i subministraments bàsics
10 Gen 2023 12:43 - RedaccióLa CUP inicia la campanya 'Comencen per algun lloc' amb propostes sobre habitatge i subministraments bàsics

La CUP Santa Perpètua ha iniciat la campanya ‘Comencem per algun lloc’ amb l'enganxada de cartells [ ... ]

Política
L’Ajuntament impulsa una Declaració d’Emergència Climàtica en el marc de l’AMERC
20 Gen 2023 12:36 - RedaccióL’Ajuntament impulsa una Declaració d’Emergència Climàtica en el marc de l’AMERC

L'equip de govern municipal, format pels grups d’SPEC i del PSC, presenta aquest divendres a la Junta [ ... ]

Política