hola

Santa Perpètua disposa del primer Pla Local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere elaborat per l'Ajuntament i aprovat per unanimitat del Ple de la Corporació local en la sessió de setembre. Aquest document serà la guia per a les polítiques d'aquest àmbit fins al 2026 en el nostre municipi.

Aquest Pla serà la carta de navegació de les polítiques locals i per això s'ha volgut comptar amb la col·laboració de la ciutadania mitjançant una enquesta telemàtica i la creació de taules de treball. El document inclou vuit línies d'acció que són: Compromís institucional; Coeducació i DASG; Salut; Visibilitat i participació; Esports i lleure; Cultura i oci; LGTBIfòbia; i Mercat de treball.

La regidora d'Igualtat i Drets Civils, Sandra Gómez, ha expressat que aquest pla té per objectiu treballar en la integració de les persones LGTBI+ a Santa Perpètua.

La línia del Compromís institucional inclou accions com incorporar perspectiva LGTBI+ a totes les polítiques municipals i en el disseny i sobretot consolidar el Servei d'Atenció Integral (SAI). En aquesta línia, el consistori ja ha començat un treball de formació de tècnics i del personal d'atenció a la ciutadania i es farà també un amb l'Equip d'Atenció Primària de l'ICS, segons ha subratllat Gómez.

Fomentar el respecte a la diversitat afectiva, sexual i de gènere als centres educatius és una de les accions de la línia Coeducació i DASG que és prioritària per l'Ajuntament. La regidora d'Igualtat i Drets Civils ha refermat la idea que cal educar des de la igualtat i evitar situacions de bullying que es produeixen actualment per temes de diversitat sexual, de gènere o d'afectivitat.

Sandra Gómez ha destacat la participació ciutadana en l'elaboració d'aquest Pla municipal i ha explicat que les persones trans denuncien que queda molt camí a fer perquè es vegi amb la naturalitat que li correspon per exemple en les consultes sanitàries.

Pel que fa a la línia Cultura i oci les accions són reforçar la presència de persones LGTBI+ en la programació cultural i que s'integri la DASG al protocol d'actuació davant d'agressions sexistes en l'àmbit de l'oci. En la línia de LGTBIfòbia s'implantaran mecanismes d'acompanyament i denúncia de víctimes de LGTBIfòbia. I en quant al Mercat de Treball l'acció principal seria promoure la inserció laboral de persones LGTBI+ en especial de les persones trans.

En el decurs del ple, la portaveu del grup municipal Republicà, Montse Vinyallonga, ha qualificat aquest pla d'optimista i ha agraït el to d'aquest primer Pla Local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Actualització del protocol d'actuació contra la violència sexual en espais d'oci

També en la sessió de setembre es va aprovar per unanimitat l'actualització del Protocol d’actuació contra la violència sexual en els espais d’oci de Santa Perpètua que data de 2017. Ara s'actualitzen els seus objectius, el seu marc teòric i conceptual, per tal de mantenir-se vigent a la legislació actual i als debats conceptuals que es donen en el sí de les entitats i organitzacions. L'actualització amplia el protocol no només a l’oci nocturn sinó a l’oci en general i incorpora en el text una mirada cap a la diversitat de gènere i afectiva. A més, amplia els espais d’actuació del protocol. La regidora del grup municipal Republicà Naara Fernández va celebrar l’actualització del pla presentada per l’equip de govern i va demanar la total aplicació del mateix per evitar situacions d’abús.


Foto: Un moment de la presentació d'aquest nou Pla durant el Ple de setembre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Ple aprovarà aquesta tarda la nova Ordenança de Mobilitat
24 Nov 2022 14:52 - RedaccióEl Ple aprovarà aquesta tarda la nova Ordenança de Mobilitat

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua es reunirà avui en sessió ordinària un dia abans de la [ ... ]

Política
Habitatge, drets socials i energia centren la Jornada Municipalista de la CUP del Vallès Occidental
09 Nov 2022 16:32 - RedaccióHabitatge, drets socials i energia centren la Jornada Municipalista de la CUP del Vallès Occidental

Carla Batalla i Salvador Alemany, números 2 i 3 de la candidatura de la CUP de Santa Perpètua, van [ ... ]

Política
Pere García (PSC) posa en marxa l’Oficina del Candidat
15 Nov 2022 11:48 - RedaccióPere García (PSC) posa en marxa l’Oficina del Candidat

El candidat del PSC a l’alcaldia de Santa Perpètua, Pere García, ha posat en marxa un nou espai [ ... ]

Política