hola

El Ple de setembre va aprovar aquest dijous 30 de setembre la modificació de les ordenances fiscals per al proper exercici. El primer tinent d’Alcaldia i regidor d’Economia, Finances i Patrimoni, Adelino Macías, va explicar que les ordenances patiran una modificació de mínims o una "congelació tributària de facto" perquè s’ha tingut en compte “la situació complicada que es viu actualment”. La proposta sosté la idea que cal mantenir la prestació de serveis a la ciutadania amb la mateixa qualitat que fins ara i, especialment, la d’aquells serveis que s’ocupen dels aspectes més socials.

Pel que fa a la taxa de residus, Adelino Macías, va indicar que patirà un increment lineal del 6,97% per mantenir la cobertura de la despesa i de la penalització que suporta l’Ajuntament per no arribar als mínims de reciclatge marcats. Això significa un preu per habitatge de 111,25 euros, 7,25 euros més que l’exercici anterior. L’altra taxa que també es veurà incrementada, en aquest cas en un 18% és la de guals als polígons industrials. La pujada es produeix perquè, segons Macías, patia una “desactualització important”.

El segon tinent d’Alcaldia, Pere Garcia, que també va intervenir en aquest punt, va indicar que l’Ajuntament no ha incrementat les ordenances tenint com a referència l’IPC sinó que prioritza no carregar al ciutadà l’augment de preus. “L'Ajuntament també ha de fer front a l'increment de preus, de la despesa en subministres i en serveis, però com tothom, a nosaltres també ens toca ajustar-nos el cinturó per gestionar encara millor els recursos de què disposem sense deixar ningú enrere", va indicar Pere Garcia qui també va expressar que “el nostre gest suposa un granet de sorra en no incrementar més la seva preocupació”.

Per la seva part, el portaveu del grup municipal de Ciutadans, Kevin Romero, va criticar que l’equip de govern no hagi aplicat cap reducció d’impostos durant tota la legislatura i no tingui en compte la situació de crisi que es pateix actualment amb l’increment de preus a l’alimentació i carburants. Com a resposta a Romero, el primer tinent d’Alcaldia va manifestar que una baixada d’impostos significaria la mort dels serveis públics i la seva privatització i que aquest “és un discurs populista” que no aplicarà l’Ajuntament.

En la seva intervenció, el regidor d’Esquerra, Pol Altayó, va lamentar que, després de tants anys, no hi hagi un canvi de model en la recollida de residus a Santa Perpètua com a mesura per millorar els indicadors del reciclatge. Altayó va criticar que només s’adopti la fórmula d’augmentar l’impost sobre els residus sense beneficiar als ciutadans que reciclen i ho fan bé. Sobre això, el primer tinent d’Alcaldia, va defensar el cost de la taxa de residus especialment comparada amb altres municipis on la gestió dels mateixos és diferent a Santa Perpètua i va recordar l’alt cost que té la gestió dels residus, especialment si no es compleixen amb les dades establertes de reciclatges.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va tancar el punt amb la seva intervenció on va destacar que "el principal objectiu de l’Equip de Govern en la proposta d’Ordenances Fiscals 2023 és fer-li més fàcil la vida a les famílies i assegurar un nivell d’ingressos municipals suficients per fer front a la crisi econòmica i social”. Garcia va argumentar que “l'equilibri pretén mantenir el nivell de serveis de qualitat a la ciutadania i poder finançar les polítiques socials, les inversions municipals i altres serveis amb garanties de suficiència i qualitat”.

Les Ordenances Fiscals van estar aprovades amb els vots favorables de Santa Perpètua en Comú, Partit dels Socialistes i amb els vots contraris d’Esquerra Republicana i Ciutadans.

D’altra banda, el Ple va aprovar també una modificació de crèdits per valor de més d’1,4 milions d’euros. El primer tinent d’Alcaldia, Adelino Macías, va explicar durant la seva intervenció que la modificació respon principalment a l’adequació de l’import de les inversions als increments de despeses per la situació de crisi que vivim. Macías va manifestar, com a exemple que, el cost de de les obres s’han encarit entre un 20 i 30% del previst inicialment. Aquesta modificació de crèdits també comportarà l’adquisició de tres habitatges que passaran a ser propietat de l’Ajuntament i que ampliaran el parc d’habitatges per a l’emergència social.

      

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Declaració institucional de la junta de Portaveus pel Dia Internacional per a l’eradicació de la violència masclista
25 Nov 2022 12:20 - RedaccióDeclaració institucional de la junta de Portaveus pel Dia Internacional per a l’eradicació de la violència masclista

La lectura d’una declaració institucional de la junta de Portaveus en relació al Dia Internacional [ ... ]

Política
Les dones d'Esquerra de Santa Perpètua participen a l'Assemblea Nacional de Dones d'ERC
25 Nov 2022 11:44 - RedaccióLes dones d'Esquerra de Santa Perpètua participen a l'Assemblea Nacional de Dones d'ERC

Les dones d'Esquerra de Santa Perpètua van participar a l’Assemblea Nacional de Dones d’Esquerra [ ... ]

Política
Santa Perpètua en Comú explica les mesures que impulsa En Comú Podem per fer front a la crisi
15 Nov 2022 12:42 - RedaccióSanta Perpètua en Comú explica les mesures que impulsa En Comú Podem per fer front a la crisi

Santa Perpètua en Comú va sortir al carrer a compartir amb la ciutadania informació sobre "les polítiques [ ... ]

Política