hola

El Ple Municipal ha aprovat per unanimitat una proposició que insta al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i al Govern de la Generalitat a accelerar les actuacions de millora de la funcionalitat i accessibilitat de les autopistes AP-7 i AP-2.

La Corporació també demana el disseny d'un pla integral per solucionar els col·lapses en l'autopista AP7 i reclama la reducció de la velocitat a 100Km/h en el tram Sant Cugat- Mollet, tal i com l'Ajuntament de Santa Perpètua ha defensat en el Pla Específic de Mobilitat del Vallès i el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire del Vallès Occidental.

Altres mesures que reclama l'Ajuntament a la Generalitat són l'estudi de la millora dels accessos a la C-33 i la C-17 des de la C-59 per resoldre l'efecte embut que es produeix actualment i instal·lar panells sonors per reduir la contaminació acústica de l'AP-7 al seu pas per Santa Perpètua.

També reclama a l'Estat com la Generalitat les inversions necessàries que evitin el trànsit de vehicles pesants per les vies del nucli urbà de Santa Perpètua en la connexió amb els polígons industrials. La proposta també demana a la Generalitat a aixecar les barreres dels peatges dels Túnels de Vallvidrera i la C-16 per equilibrar fluxos quan la C-58 i l'AP-7 superin la seva capacitat.

La proposta municipal també demana fomentar la construcció d' aparcaments park&ride al costat de les estacions de ferrocarril i d'autobusos interurbans, donant prioritat als que descongestionarien l'AP-7. Per últim reclama també dissenyar un pla integral de millora de rodalies i que s'estengui la xarxa ferroviària amb la construcció de la línia Orbital del Vallès.


Foto: Retencions sentit Girona a l'autopista AP-7 en una imatge d'arxiu / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació
22 Mar 2024 14:10 - RedaccióSanta Perpètua es declara, per unanimitat, municipi lliure de qualsevol discriminació

  Unanimitat del Ple en l’aprovació de la moció que declara Santa Perpètua població lliure [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
El Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
01 Mar 2024 13:04 - RedaccióEl Ple aprova posar el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El Parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política