hola

Ciutadans (Cs) defensa una “Diada de Catalunya oberta, inclusiva i integradora, una Diada veritablement catalana, no nacionalista”, segons ha expressat en un comunicat.  Amb aquesta idea, el partit ha decidit recuperar la seva proposta que el Dia de Catalunya se celebri el 23 d'abril coincidint amb la Diada de Sant Jordi. En aquest sentit, l'agrupació local de Ciutadans a Santa Perpètua instal·larà l'11 de setembre una carpa informativa on es repartiran roses taronges i fulletons explicant la proposta.

L'objectiu és, segons el portaveu del partit liberal a l’Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, que “tots i cadascú, sense excepció, puguem gaudir d'una Diada de Catalunya veritablement inclusiva, un dia per a tots els catalans que no exclogui a ningú i que no inciti a l'enfrontament amb la resta d’Espanya”.

La formació qüestiona que "els catalans no puguin tenir un Dia de la Comunitat que no alimenti la confrontació i proposa aprofitar un dia com Sant Jordi que s'ha anat consolidant amb els anys com una festa universal". Romero assegura que “l'11 de setembre no és una festa per a tots els catalans, sinó una festa del nacionalisme que parteix d'un falsejament de la història i que pretén colar-li a la societat catalana la farsa que va perdre la seva sobirania i l'ha de recuperar, quan gaudeix d'ella més que mai en el si d'una democràcia consolidada”.

Cs manifesta que “som conscients que en l'actual situació és imprescindible visibilitzar a la Catalunya real: en les institucions, en els mitjans i, sobretot, al carrer. Per això, hem decidit fer de la necessitat virtut i no amagar-nos en una data que els nacionalistes han convertit en una festa sectària i excloent”. Kevin Romero ha conclòs anunciant que, com cada any, no assistiran a l’acte organitzat per l’ajuntament però que “sortim al carrer l'11 de setembre perquè ens sembla el dia perfecte per a reivindicar que la Diada de Catalunya se celebri, d'ara endavant, per Sant Jordi”.


Foto. Carpa de Cs a la pista coberta durant Sant Jordi / Cs Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Albiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans
17 Abr 2024 11:25 - RedaccióAlbiach reclama un transport públic de qualitat per a 1,3 milions de vallesans

La candidata de Catalunya en Comú a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig, Jéssica [ ... ]

Política
Escollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M
17 Abr 2024 11:50 - RedaccióEscollits per sorteig els membres de les meses electorals del 12M

El Ple de la Corporació de Santa Perpètua de Mogoda va celebrar dilluns una sessió extraordinària [ ... ]

Política
La CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball
22 Mar 2024 09:56 - RedaccióLa CUP demana explicacions al govern local sobre la sentència que anul·la la Relació de Llocs de Treball

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat la Relació de Llocs de Treball (RLT) [ ... ]

Política