hola

 

L’Ajuntament també va fer una segona Declaració Institucional signada per la Junta de Portaveus en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Aquesta és una jornada que expressa la lluita de milions de dones arreu del món i destaca com el conjunt de dones de les classes populars han estat les que històricament han mantingut viva la flama de la dignitat i la lluita contra l’explotació laboral i patriarcal.

A través d’aquesta Declaració l’Ajuntament, entre d’altres, es compromet a posar totes les eines de què disposa al servei de la defensa dels drets de les dones i lluitar activament contra qualsevol expressió de desigualtat, discriminació i violència. El consistori també aplicarà la perspectiva de gènere en totes les actuacions que faci. Un altre dels compromisos de la Declaració és la de continuar treballant per l'eradicació de la discriminació i l’assetjament sexual en qualsevol espai, fent especial incidència en l’àmbit laboral i els espais d’oci amb els Plans d’Igualtat i Protocols de prevenció i abordatge de l’assetjament.

El Ple de la Corporació també va aprovar definitivament el pressupost general de 2022 tot desestimant l’al·legació feta per la CUP per, segons va expressat el regidor de d’Economia, Finances i Patrimoni, Adelino Macías, no estar dins del marc de les al·legacions als pressupostos. Aquest punt es va aprovar amb els vots favorables de Santa Perpètua en Comú, Partit dels Socialistes de Catalunya i el vot contrari de Ciutadans i Esquerra.

Un altre dels punts de l’ordre del dia va ser l’aprovació de les retribucions per a l’exercici 2022 de l’Ajuntament. En aquest punt els grups municipals d’Esquerra i Ciutadans van manifestar que la pujada corresponent a l’IPC que s’aplica als grups municipals “no és necessària” i van demanar “retirar aquesta pujada”. El portaveu de Ciutadans Kevin Romero va manifestar que “no és necessari” que els partits rebin “subvenció” de l’Ajuntament. El regidor d’Economia, Finances i Patrimoni, Adelino Macías, va voler aclarir que l’Ajuntament “no subvenciona partits polítics sinó fa aportacions als grups municipals per al seu funcionament”. Per la seva part, el regidor d’ERC, Jordi Umbert, va reflexionar també sobre el personal que treballa indirectament amb l’Ajuntament i que “no pot gaudir d’aquest augment de l’IPC "i va reclamar tenir en compte aquestes situacions. En resposta, Adelino Macías, va expressar que les empreses de serveis presten serveis a l’Ajuntament i tenen els seus treballadors contractats amb les seves pròpies disposicions però aquests “no són treballadors de l’Ajuntament i no poden entrar en aquestes pujades de retribucions”.

La Corporació també va aprovar per unanimitat l’actualització de les tarifes d’autotaxi per a l’exercici 2022. Aquesta proposta es va fer a través del col·lectiu de taxistes de Santa Perpètua i s’ajusta a la proposta de la comissió de preus. L’arrodoniment serà del 2,8%.

A més, la Corporació també va aprovar una proposició per adaptar la normativa municipal de Santa Perpètua a la nova llei de benestar animal. La proposició sorgeix arrel que al mes de desembre s’aprovés al Congrés dels Diputats una modificació del Codi Civil sobre el règim jurídic dels animals, que els incorporava com a membres de les famílies i els dota d’estatut jurídic diferent als dels béns material, considerant-los éssers vius amb sensibilitat.


Foto: El Ple de febrer va tornar a ser presencial / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Laura Oliver, consellera d'emergència climàtica del Vallès Occidental
31 Ago 2023 14:24 - RedaccióLaura Oliver, consellera d'emergència climàtica del Vallès Occidental

La perpetuenca Laura Oliver ha estat nomenada consellera d'emergència climàtica. El primer Ple ordinari [ ... ]

Política
L'alcaldessa mostra el seu condol amb el poble del Marroc durant la Diada Nacional de Catalunya
12 Set 2023 12:04 - RedaccióL'alcaldessa mostra el seu condol amb el poble del Marroc durant la Diada Nacional de Catalunya

Santa Perpètua va commemorar ahir Onze de Setembre la Diada Nacional de Catalunyaamb un acte institucional [ ... ]

Política
El parc dels Països Catalans acollirà l'acte institucional de la Diada Nacional
08 Set 2023 09:42 - RedaccióEl parc dels Països Catalans acollirà l'acte institucional de la Diada Nacional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda commemorarà l’Onze de Setembre la Diada Nacional de Catalunya [ ... ]

Política