hola

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha anunciat la presentació d'una moció al proper Ple que insta a la Generalitat a deixar sense efecte l'Impost d'Emissions de Diòxid de Carboni dels vehicles de tracció mecànica. “La ciutadania i nombroses plataformes han rebutjat aquesta mesura i considerem que és prioritari buscar un altre tipus de solucions mediambientals que no gravin els ciutadans enmig d'una crisi econòmica, social i sanitària com la que estem vivint”, ha manifestat, en un comunicat, el portaveu, Kevin Romero.

La proposta de la formació liberal demana, a més, que l'Agència Tributària de Catalunya retorni als contribuents les quantitats ja ingressades per aquest concepte amb els interessos que corresponguin. “Estem en un context en el qual ha caigut en picat la renda de les famílies, els autònoms i empreses tenen nombroses dificultats, l'atur se situa en el 14% i el PIB s'ha contret un 9%, no és moment de nous impostos”, ha remarcat Romero.

“L'impost al CO₂ no és un impost verd, ni està ben dissenyat, ni és equitatiu, ni és progressiu ni just perquè no incentiva a una menor contaminació i penalitza les famílies d'ingressos més baixos que no poden canviar-se el vehicle ni tenen alternativa de transport”, ha assenyalat el portaveu liberal. De fet, la moció de Cs recull com l'impost al CO₂ no guarda cap correlació entre la quota a pagar i la contaminació dels vehicles atès que famílies, autònoms i empreses pagaran exactament el mateix amb independència del nombre de quilòmetres que recorrin o el tipus de combustible que utilitzin.


Foto: Grup municipal de Cs en el darrer Ple de novembre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies