hola

 

El Ple de novembre ha aprovat per unanimitat de manera inicial el Pla Local de Joventut. En aquesta ocasió, el Pla ha estat redactat íntegrament per treballadors municipals i amb un procés participatiu en el qual van prendre part uns 300 joves. El nou Pla Local de Joventut s'ha adaptat a la realitat que ha deixat la pandèmia amb unes problemàtiques agreujades i amb nous escenaris que cal prioritzar per desplegar unes polítiques que treballin en el benestar del col·lectiu adolescent i jove. El Pla Jove té línies de treball amb especial atenció a la franja d'adolescència i amb projectes en els àmbits de l'educació, l'ocupació, la salut, el lleure, la cultura i la participació.

Aquest document pretén ser l’eina per concretar, planificar i actuar en aquesta matèria, establint les actuacions que es duran a terme fins al 2023 en els diversos Departaments que donen servei als adolescents i joves i per la consecució dels objectius marcats a cadascuna d’aquestes actuacions.

El regidor de Joventut, Marçal Solà, va destacar que aquest Pla ha de treballar per aconseguir el benestar dels joves."El Pla local de Joventut no només ens servei per poder accedir a les subvencions que convoca i atorga la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Serveix també, i sobretot, per poder recollir les prioritats del govern municipal en matèria de joventut i adolescència. Prioritats a partir de les quals impulsar programes i projectes que tinguin com a objectius el benestar d’aquests col·lectius, i partint d’un estudi de les seves necessitats".

La Regidoria de Joventut persegueix amb aquest Pla aproximar-se i trobar la complicitat de la joventut i per això, haurà d'estar amatent a les transformacions socials i disposar d’una capacitat alta de reacció per a modular les actuacions i transformar-les al ritme que més s’acosti a la sensibilitat juvenil.

Aquest Pla té la voluntat de desenvolupar polítiques d’acompanyament efectives. Parteix de la idea que no cal que un Servei de Joventut es dediqui a intervenir-hi de forma directa i amb programes propis quan l'Ajuntament ja disposa de departaments especialitzats. La dificultat fonamental és fer-los realment accessibles. Aquest és un dels reptes del nou pla: acompanyar sense paternalismes, oferir sense buscar compensacions, aproximar sense forçar, proposar sense imposar, ser accessible sense ser omnipresent.

Marçal Solà va puntualitzar que el Pla és una proposta per desenvolupar les polítiques municipals de joventut:"Aquest document és una proposta de desenvolupament estratègic de la política de joventut. Explicarem les idees centrals de la seva filosofia de treball, estructurarem i descriurem les actuacions que en constitueixen el cos central, enumerarem els recursos necessaris per a fer-lo possible, proposarem un sistema organitzatiu de mínims que en faci viable l’aplicació, recomanarem sistemes d’avaluació rigorosos i elaborarem una temporització que portarà implícita una priorització i que es basarà en una aplicació progressiva i raonada".

La regidora del grup municipal Republicà, Naara Fernández, va felicitar el treball "fantàstic" que ha fet els tècnics i personal d'Adolescència i Joventut de diagnosi per conèixer la realitat dels joves i adolescents del municipi. Fernández també va destacar la participació aconseguida per part dels joves.

El portaveu de Cs, Kevin Romero, va destacar també la feina realitzada pels treballadors municipals, però va puntualitzar que trobaven a faltar aspectes sobre habitatge i sobre oci. Sobre habitatge va lamentar que la manca d'habitatge assequible a Santa Perpètua està empenyent a molts joves a marxar de la ciutat. I sobre l'oci considera que caldria obrir-se a inversions que l'oferissin ja que actualment no hi ha res al municipi.

El Pla Local de Joventut va ser aprovat per unanimitat i és un projecte a treballar fins al 2023, amb la idea de continuar diagnosticant la realitat i les necessitats prioritàries de joves i adolescents per poder presentar noves propostes l'any 2024.


Foto: Adolescents a l'entrada d'un centre educatiu / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Laura Oliver, consellera d'emergència climàtica del Vallès Occidental
31 Ago 2023 14:24 - RedaccióLaura Oliver, consellera d'emergència climàtica del Vallès Occidental

La perpetuenca Laura Oliver ha estat nomenada consellera d'emergència climàtica. El primer Ple ordinari [ ... ]

Política
L'alcaldessa mostra el seu condol amb el poble del Marroc durant la Diada Nacional de Catalunya
12 Set 2023 12:04 - RedaccióL'alcaldessa mostra el seu condol amb el poble del Marroc durant la Diada Nacional de Catalunya

Santa Perpètua va commemorar ahir Onze de Setembre la Diada Nacional de Catalunyaamb un acte institucional [ ... ]

Política
El parc dels Països Catalans acollirà l'acte institucional de la Diada Nacional
08 Set 2023 09:42 - RedaccióEl parc dels Països Catalans acollirà l'acte institucional de la Diada Nacional

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda commemorarà l’Onze de Setembre la Diada Nacional de Catalunya [ ... ]

Política