hola

La Junta de Portaveus, amb l'execpció del grup municipal de Ciutadadns, va aprovar una declaració de rebuig a la providència del Tribunal Suprem i de suport al model d’immersió lingüística de Catalunya. El secretari va donar lectura a aquest acord tot just abans de la sessió plenària del mes de novembre.

El Tribunal Suprem no ha admès el recurs de cassació del Govern de la Generalitat de Catalunya en contra de la sentència del TSJC que imposava la utilització del castellà com a llengua vehicular en el 25% del currículum educatiu. Aquest fet, diu la declaració de la Junta de Portaveus, suposa la ruptura de la immersió lingüística en català que s’aplica en l’educació obligatòria.

Insisteix que "la immersió lingüística és un model que té un amplíssim consens social, polític, social i pedagògic i ha demostrat ser un model d’èxit. Ha estat una aposta pedagògica i no pas ideològica, producte d’una voluntat política, del treball de molts i moltes professionals de l’ensenyament, del compromís de les famílies i dels ajuntaments. Aquest model fa que el català sigui la llengua vehicular i comuna d’aprenentatge dins dels centres educatius del nostre país i, una eina de cohesió social i cultural. Atacar la immersió lingüística és atacar la cohesió social i la igualtat d’oportunitats".

Considera la Junta de Portaveus que "és sospitós que en el moment de l'aprovació del pressupost i l'acord sobre la llei de l’audiovisual la justícia torni a atacar el català", que "el poder judicial fa de poder legislatiu" i subratlla que la sentència del Suprem respon al marc legislatiu de la LOMCE, una llei derogada.


Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Cuidem Gallecs es reuneix amb ERC al Parlament per aconseguir una major protecció de l'espai natural
18 Gen 2022 12:17 - RedaccióCuidem Gallecs es reuneix amb ERC al Parlament per aconseguir una major protecció de l'espai natural

La Plataforma Cuidem Gallecs s'ha reunit amb membres d’ERC del Vallès i del Parlament per protegir [ ... ]

Política
Ciutadans reclama una reforma de la taxa de residus a Santa Perpètua
24 Gen 2022 14:27 - RedaccióCiutadans reclama una reforma de la taxa de residus a Santa Perpètua

El portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha reclamat “una reforma [ ... ]

Política
La CUP reclama la reobertura de l’Escola Bressol L'Espiga i la seva gratuïtat
11 Gen 2022 11:01 - RedaccióLa CUP reclama la reobertura de l’Escola Bressol L'Espiga i la seva gratuïtat

L'Assemblea Local de la CUP de Santa Perpètua ha presentat al·legacions al pressupost municipal per [ ... ]

Política