hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua aprovarà avui en la sessió ordinària una proposició en commemoració del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l'erradicació de la Violència Masclista en la qual es compromet a fer de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat una política prioritària i transversal, que arribi totes les polítiques desenvolupades a través de les seves regidories, a través del seu Pla Municipal d'Igualtat 2018- 2021.

La proposició que presenten els quatre grups municipals recorda que la darrera reforma de la Llei de dret de les dones a l'erradicació de les violències masclistes introdueix noves formes de violència com l'obstètrica i la vulneració dels drets sexuals i reproductius; la violència de segon ordre; la violència vicària; la violència digital; la violència en l'àmbit de la vida política i l'esfera pública; i la violència en l'àmbit institucional. Els grups municipals assenyalen que "les violències sexuals atempten el principi de llibertat individual", reiteren "tot el suport i empatia amb les supervivents i el seu entorn" i insisteixen que "no podem continuar consentint que les dones visquem amb por, amb la nostra llibertat coartada per l'amenaça d'unes agressions sexuals que ja haurien d'estar desterrades d'una societat democràtica i lliure".

L'Ajuntament es compromet amb aquest proposició a continuar desenvolupant estratègies de prevenció i accions contra la violència masclista des de diferents àmbits dins de les competències municipals i també a assegurar l'efectivitat dels drets de les dones, lesbianes i trans, adolescents i nenes, a una vida lliure de violències establint procediments i mesures per evitar la violència institucional.

Aquesta serà una de les dues proposicions que aprovarà avui el Ple de la Corporació local que es reunirà a les 19 h a la Sala de Plens. El decurs de la sessió es podrà seguir en directe a través de Ràdio Santa Perpètua i a través del facebook de l'emissora i de l'Ajuntament.

L'altra proposició la presenten els grups municipals de SPEC, Republicà i PSC per al traspàs de Rodalies a la Generalitat de Catalunya. Els grups exigeixen al Govern de l'Estat l'execució urgent de la inversió infraestructural pendent en tot el sistema ferroviari català per assolir una xarxa de qualitat, que compleixi amb els terminis del Pla de Rodalies i amb les millores necessàries per incrementar la capacitat i seguretat de la xarxa, augmentar l'accessibilitat, adequar les estacions i la renovació del parc mòbil. L'Ajuntament demanarà als governs de Catalunya i de l'Estat que prioritzin la construcció del bypass R3-R8 a Santa Perpètua de Mogoda, així com la construcció dels intercanviadors ferroviaris entre les línies R8 i R4 (Barberà del Vallès), i de la Línia R8 amb les línies S1 i S2 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Sant Cugat del Vallés i Rubí. A la Generalitat també li demana que l'any vinent desplegui completament la T-Mobilitat.

Respecte els punts de l'ordre del dia, el Ple de novembre preveu aprovar de manera inicial el Pla Local de Joventut i prorrogar el Pla Municipal per la Igualtat de gènere. També caldrà aprovar un acta relativa a les operacions de delimitació entre els termes municipals de Santa perpètua i de Palau-Solità i Plegamans. També destaca un expedient de modificació de crèdits per valor de 124.952,50 euros.

 

Foto: Acte commemoratiu del 25N de l'any 2019 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Ciutadans defensa una Diada no nacionalista i recupera la proposta de celebrar el Dia de Catalunya el 23 d'abril
09 Set 2022 16:43 - RedaccióCiutadans defensa una Diada no nacionalista i recupera la proposta de celebrar el Dia de Catalunya el 23 d'abril

Ciutadans (Cs) defensa una “Diada de Catalunya oberta, inclusiva i integradora, una Diada veritablement [ ... ]

Política
El Ple aprova per unanimitat el Pla Local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere 2022-2026
30 Set 2022 12:23 - RedaccióEl Ple aprova per unanimitat el Pla Local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere 2022-2026

Santa Perpètua disposa del primer Pla Local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere elaborat [ ... ]

Política
La Corporació reclama a l'Estat i la Generalitat inversions a Rodalies
30 Set 2022 11:30 - RedaccióLa Corporació reclama a l'Estat i la Generalitat inversions a Rodalies

La Corporació local ha aprovat per unanimitat una proposició que exigeix al Govern de l’Estat i [ ... ]

Política