hola

Una cinquantena de persones es van concentrar el divendres 24 de setembre a les 20h a la plaça de la Vila com a mostra de suport al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que el dijous 23 va ser detingut a l'illa de Sardenya i posat en llibertat sense mesures cautelars el dia següent. Les persones concentrades van llegir el manifest elaborat per l'Associació de Municipis per la independència.

El text acusa l'Estat Espanyol de "joc brut i trampes" el titlla de tenir "un llindar democràtic precari i que només actua amb un gran sentiment de venjança i d'odi cap al nostre poble i cap als nostres líders polítics". Neus Cuixart, va ser l'encarregada de donar lectura al manifest que deia que la ciutadania sortia al carrer per demanar que es pugui viure en llibertat i acusava l'Estat d'imposar una justícia inquisitorial contra la que no se cedirà.

"No cedirem, no ens farem enrere, no permetrem que tots nosaltres visquem en un Estat que ens considera ciutadans de segona, que vol sotmetre la nostra identitat amb trampes jurídiques i amb la imposició d'una justícia inquisitorial, on l'enemic és culpable i l'amic rep tots els favors. Avui, un cop més, ens trobem novament al carrer, davant els Ajuntaments, que són les institucions que vetllem, des de tots els racons de Catalunya, perquè es pugui viure en llibertat".

El manifest demana a la justícia europea que protegeixi la llibertat del President i eurodiputat Puigdemont que afirma el text "és la nostra". La concentració va finalitzar amb el cant dels Segadors.


Foto: La plaça de la Vila va ser el punt de la concentració / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

 Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons
22 Mar 2024 09:49 - Redacció Kevin Romero assisteix a la 10ª Cimera Europea de les Regions i Ciutats a Mons

El portaveu del grup municipal de CS a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha participat [ ... ]

Política
El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
Tots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones
01 Mar 2024 13:23 - RedaccióTots els grups municipals subscriuen una Declaració institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones

Abans de l'inici del Ple de febrer l'alcaldessa va realitzar una Declaració institucional sobre el [ ... ]

Política