hola

Santa Perpètua en Comú (SPEC) ha enviat una desena de propostes a l’equip que redacta el programa electoral d’En Comú Podem per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, segons ha informat en un comunicat. Entre elles figuren l’adequació del Cap de la Florida per convertir-lo en un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), la construcció d’un residència pública de Gent Gran i diverses millores en la xarxa viària i ferroviària del municipi. La coordinadora de SPEC i alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha destacat que “hem fet propostes al programa electoral que van en la línia de millorar la qualitat de vida de la nostra gent" i afegeix que "volem que el proper govern de la Generalitat ens doti dels equipaments públics necessaris i adeqüi les infraestructures a les necessitats socials i ambientals. A Catalunya ens cal un canvi per avançar en progrés i benestar”.

A banda del CUAP La Florida i la residència pública, Santa Perpètua en Comú (SPEC) explica que la majoria de propostes que es demanen corresponen a l’àmbit territorial i d’infraestructures, com les relacionades amb la xarxa ferroviària, els intercanviadors ferroviaris, la millora de la B-140 i els accessos a l’AP-7. També es proposa la reducció de la velocitat màxima per l’AP-7 a 80 km/h, per reduir l’índex de contaminació atmosfèrica i facilitar l’accés públic a aquestes dades.

En relació a la millora de la B-140 i els accesos a l'AP-7 es sol·licita que els projectes han d’estar basats en la seguretat i fluïdesa de la circulació, la promoció del transport públic, criteris de sostenibilitat (carril de vianants i ciclista) i respecte al territori natural protegit de Santiga.En relació a la xarxa ferroviària es sol·licita l'impuls per la construcció d’intercanviadors ferroviaris entre les línies R8 amb les línies R4 i les línies vallesanes de FGC. Un intercanviador ferroviari a Barberà del Vallès, entre els línies R8 i R4, i dos intercanviadors de la R8 amb les línies S1 i S2 de FGC a Sant Cugat i Rubí. Aquests intercanviadors, amb una inversió molt reduïda, beneficiaria i donaria servei a més d’1 milió d’habitants dels dos vallessos, segons explica SPEC. També reclama l'impuls d’un bypass entre les línies ferroviàries R3 i R8 a Santa Perpètua. El bypass proposat, en aquest tram de la R3, és més econòmic que el projecte de desdoblament de la via i contribuiria a convertir la nova estació ferroviària de Santa Perpètua- Riera de Caldes (R8) en una veritable estació intermodal, afavorint i donant servei a més de 90.000 habitants i prop de 4000 empreses, segons exposa el comunicat.


Foto: La candidata Jéssica Albiach es va interessar per les propostes a la xarxa ferroviària en la seva vista a la ciutat el 14 de gener

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Cs assistirà a la manifestació de diumenge en defensa del bilingüisme a les aules
16 Set 2022 09:30 - RedaccióCs assistirà a la manifestació de diumenge en defensa del bilingüisme a les aules

El portaveu  de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha confirmat la [ ... ]

Política
Una vintena d'entitats se sumen a la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya
12 Set 2022 15:17 - RedaccióUna vintena d'entitats se sumen a la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya

Santa Perpètua va tornar ahir diumenge 11 de setembre a celebrar la Diada Nacional de Catalunya sense [ ... ]

Política
La candidata d'ERC, Laura Oliver, participa en una reunió de treball amb candidats comarcals a Ginebra
23 Set 2022 14:15 - Marta HiraldoLa candidata d'ERC, Laura Oliver, participa en una reunió de treball amb candidats comarcals a Ginebra

La candidata d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de Santa Perpètua, Laura Oliver, ha [ ... ]

Política