hola

El Ple de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha aprovat les noves ordenances reguladores de la deixalleria municipal, del cementiri municipal i de la construcció de claveguerons i obres complementàries que han deixat de ser taxes i ara són prestacions públiques no tributàries, tal i com ja es va avançar en el ple d'octubre amb l'aprovació de les ordenances municipals en el qual es van derogar aquestes tres ordenances. Segons ha anunciat l'equip de govern, les tarifes del 2021 seran les mateixes que estaven vigents aquest any. Aquest punt va ser aprovat pels vots a favor de SPEC i PSC i les abstencions de Republicà i Cs.

També s'ha aprovat pel Ple el compte general 2019 després de comptar amb la resolució positiva de la comissió especial de comptes amb els vots favorables dels grups municipals de SPEC, Republicà i PSC i l'abstenció de Cs. També s'ha donat compte de l'informe de control financer de la intervenció municipal referit a l'exercici 2019, així com dels controls d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

En aquesta sessió de novembre, el Ple ha aprovat un expedient de modificació de crèdit per valor de 253.153,02 euros que inclou dues partides que sumen 87.453 euros per a un projecte resultant dels pressupostos participatius. Es tracta de la millora del camí de vianants que va des de la carretera de Torreferrussa fins al parc dels Plataners a Santiga. El tinent d'alcaldia de l'Àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va explicar que una part del pressupost és per a l'adquisició de sòl i l'altre per a l'execució del projecte.

El ple també ha aprovat un expedient extrajudicial de crèdit per valor de 2.447,91 euros. Referent al Consorci urbanístic de Can Filuà, conformat a parts iguals per l'Ajuntament de Santa Perpètua i l'Incasòl, s'han aprovat dues modificacions de crèdit per quanties de 324.447,23 euros i de 18.174,13 euros. El tinent d'alcaldia de l'Àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va explicar que el gruix de l'aportació al Consorci respon al pagament que cal fer a l'Incasòl per una part de les despeses d'urbanització del sector.

En aquesta modificació de crèdit es contempla una partida de 7.174,13 euros per a la construcció d'una rampa d'accés a l'Escola Bressol Municipal L'Espiga. Aquesta entrada per la zona on s'ha de construir el parc de les Aigües s'ha avançat amb motiu de la situació sanitària. Segons informa Educació, a inicis de curs, els operaris municipals de Brigades van habilitar una provisional i encara resta construir la definitiva.

Finalment, l'equip de govern ha donat compte al ple de l'aprovació definitiva de la Modificació parcial del Pla General Municipal d'Ordenació Urbana per a l'ajustament dels sistemes locals viari i espais lliures de protecció al carrer de Blanquers amb el carrer de Flassaders i la carretera B-140.

 

Cessaments de tres directors d'àrea

El Ple de novembre va començar amb la demanda del grup municipal Republicà d'explicacions sobre el cessament de tres dels quatre directors d'àrea de l'estructura municipal. Els directors de l'àrea de Presidència i Serveis Generals, de l'àrea de Territori i Desenvolupament Local i de l'àrea de Recursos Humans i Organització. Aquests tres càrrecs van ser nomenats el dia 24 de setembre de 2019 i van ser cessats el 12 de novembre de 2020.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, ha reconegut que han estat uns dies complicats i dolorosos també, ja que una decisió així no es pren perquè sí.

El regidor del grup municipal Republicà, Albert Bonàs, va dir que aquests cessaments significaven el fracàs de l'aposta de millora del funcionament i de modernització de l'Ajuntament.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha afirmat que l'estructura municipal continua sent eficient i que el que ha fallat han estat tres directors escollits i l'encaix amb l'estructura. L'alcaldessa ha argumentat que el cessament es produeix perquè no s'havien assolit els objectius fixats.

Sobre el cessament de la directora de l'àrea de Recursos Humans i Organització, Bonàs es va mostrar sorprès per l'argumentació de tracte dolent amb els tècnics per al seu cessament quan portava 14 anys treballant a l'administració.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va reconèixer que en anteriors responsabilitats aquesta persona havia complert amb els objectius marcats, però que malauradament en aquesta nova responsabilitat no s'havien assolit.


Foto: La sessió es va celebrar de manera telemàtica / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga
22 Mar 2024 12:08 - RedaccióEl PSC proposa al Parlament una resolució sobre l’IE Santiga

El Grup Parlamentari Socialistes-Units per Avançar, a instàncies del grup municipal del PSC de Santa [ ... ]

Política
El Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal
29 febrer 2024 11:07 - RedaccióEl Ple proposarà el nom de Parc de Pere Bufí i Pérez al Parc Municipal

El parc Municipal s'anomenarà parc de Pere Bufí i Pérez per homenatjar a qui fou el primer alcalde [ ... ]

Política
La Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació
21 Mar 2024 10:46 - RedaccióLa Corporació declararà Santa Perpètua població lliure de qualsevol discriminació

El Ple de març que se celebrarà aquesta tarda té previst aprovar una moció per declarar Santa Perpètua [ ... ]

Política