hola

Els grups municipals de SPEC, Republicà i del PSC van fer pública ahir una declaració Institucional de la Junta de Portaveus relativa a la sentència del Tribunal Suprem de condemna a polítics i líders socials catalans. L'alcaldessa, Isabel Garcia, va donar lectura a la declaració abans de començar la sessió plenària del mes d'octubre.

El document manifesta que "des del respecte a la sentència que expressen els grups municipals de Santa Perpètua en Comú i del Partit dels Socialista de Catalunya i el rebuig que expressa el grup municipal Republicà, manifestem clarament que no compartim el seu contingut” i expressa “la solidaritat amb les persones condemnades i amb les seves famílies, a les que acompanyem en aquest moment dur i injust pel que estan passant". Els grups recorden que la sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política "al que mai s’hauria d’haver arribat, doncs es tracta d’un conflicte de naturalesa política".

Les tres formacions coincideixen a afirmar que cal una resposta política que se sustenti en els grans consensos de la societat catalana i que, per tant, inclogui la màxima transversalitat possible de les forces polítiques i socials. La declaració deixa entreveure que tenen dubtes sobre si aquesta sentència no incidirà de forma negativa en drets civils i polítics del conjunt de la ciutadania, com són el dret de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, drets de les persones que són intrínsecs a una societat democràtica.

El document també expressa que només amb el diàleg i el respecte es podrà obrir una nova etapa de desbloqueig i matisa que "l’existència de polítics i líders socials condemnats no afavoreix un clima de diàleg i solució al conflicte". Els grups municipals de SPEC, Republicà i PSC insisteixen que "llibertat, diàleg i solucions són els tres pilars sobre els quals ha de pivotar la política catalana en els propers temps".

La declaració institucional de la Junta de Portaveus recorda que "ja en el seu moment, aquest Ajuntament es va posicionar en contra de les greus acusacions de rebel·lió i sedició formulades per la Fiscalia de l’Estat i en contra d’una presó preventiva injusta i abusiva, quan existien altres mesures cautelars aplicables". I insisteix que "aquest és el cas del perpetuenc Jordi Cuixart, en presó preventiva des de fa més de dos anys". També recorda que l'Ajuntament es va posicionar contra "la violència policial desfermada l’1 d’octubre contra una ciutadania pacífica i indefensa".

El document llegit per la primera edil també denuncia “les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets civils i polítics del conjunt de la ciutadania com son el dret de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política” i reitera “el compromís amb la defensa dels drets i les llibertats i mostrar el rebuig a la judicialització d’un conflicte polític que només es pot resoldre per vies democràtiques i dialogades”.

Els grups municipals de SPEC, Republicà i del PSC condemnen la violència registrada els darrers dies ebn moltes ciutats catalanes i reiteren que “la violència desfermada només contribueix a crispar la situació de forma gratuïta i no afavoreix el desbloqueig que necessita el país. La violència ha de ser condemnada per totes les institucions, partits polítics i entitats”.

La declaració institucional també demana “a totes les forces polítiques i socials una resposta transversal a la sentència, centrada en aconseguir la solució al conflicte, defugint d’aquelles iniciatives unilaterals que incitin a la divisió o a la confrontació i que no s’orientin a la cerca de solucions polítiques inclusives que cohesionin el conjunt de la societat catalana".

Ciutadans

Per la seva part, el grup municipal de Ciutadans va criticar que l'Equip de Govern hagi fet declaracions sobre sentències judicials i li va pregar que acati la llei. El portaveu de C,s, Kevin Romero, va titllar de "vergonyós que s'entri a valorar una sentència judicial perquè hauria de ser neutral" i va acusar-lo "d'intentar imposar un pensament únic".

C,s va acusar l'equip de govern d'adoptar un discurs separatista i de posar en dubte el sistema judicial espanyol "que és del més garantistes".


Foto: La declaració es va llegir abans de la celebració del Ple / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Esquerra organitzarà unes jornades per
16 Set 2022 11:16 - RedaccióEsquerra organitzarà unes jornades per "escriure el futur de Santa Perpètua"

Esquerra Republicana ha informat que prepara unes jornades obertes a tota la població per "escriure [ ... ]

Política
Cs assistirà a la manifestació de diumenge en defensa del bilingüisme a les aules
16 Set 2022 09:30 - RedaccióCs assistirà a la manifestació de diumenge en defensa del bilingüisme a les aules

El portaveu  de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Santa Perpètua, Kevin Romero, ha confirmat la [ ... ]

Política
Esquerra reobre el pati durant la Festa Major i programa un sopar per commemorar l'11 de Setembre
02 Set 2022 09:51 - RedaccióEsquerra reobre el pati durant la Festa Major i programa un sopar per commemorar l'11 de Setembre

Esquerra Republicana consolida la reobertura del pati amb diferents activitats de trobada amb la ciutadania. [ ... ]

Política