hola

SIADActualitat - Dones

La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montse Gatell, ha realitzat aquest matí una visita al Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de Santa Perpètua. La directora ha destacat la importància d'aquests serveis ja que garanteixen que totes les dones de Catalunya tenen accés presencial a la informació i atenció especialitzada que requereixen, i incrementen l'eficàcia de la detecció de les situacions de violència masclista. El SIAD de Santa Perpètua va atendre l'any passat 158 dones.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el regidor d'Igualtat Dona-Home, Francesc Rodríguez, han mantingut una reunió de treball amb la directora de l'Institut Català de les Dones a l'Ajuntament i posteriorment han visitat el SIAD, situat a la planta baixa dels pisos de la gent Gran, a la plaça de Can Folguera. Montse Gatell ha quedat agradablement sorpresa per les instal·lacions del SIAD de Santa perpètua. La directora ha manifestat que la violencia masclista ha de ser una prioritat en l'agenda política per eradicar aquesta xacra social. Sobre la reforma de l'administració local que posa en perill serveis municipals com el d'atenció a les dones ha manifestat que es posaran totes les eines per evitar que això passi.

El telèfon 900 900 120 que l'Institut Català de les Dones, del Departament de Benestar Social i Família, posa a disposició de les dones en situació de violència masclista va atendre l'any 2013 un total de 9.050 trucades a Catalunya, que suposen 754 trucades mensuals.

Els SIAD compten amb la col·laboració de l'ICD i posen a disposició de les dones un servei d'assessorament psicològic i jurídic que donen resposta, de manera coordinada, a les necessitats d'informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones, ja sigui de l'àmbit laboral, social, personal, familiar i altres.

Foto: visita de la presidenta de l'ICD al SIAD de Santa Perpètua, ubicat a la plaça Can Folguera / Rodrigo González

0
0
0
s2sdefault