hola

Passa-carrersActualitat - Educació

L'Assemblea de la comunitat educativa, una plataforma de recent creació a Santa Perpètua en la qual hi ha docents, AMPA i famílies, ha programat per aquesta tarda un passa carrers que sortirà de la porta de l'Escola Santiga a les 16.40 hores, passarà per diversos carrers entre els quals la plaça de l'Església, la Rambla i acabarà a la plaça de la Vila. El lema del passa carrer és Per l'educació, la qualitat de l'educació i una societat millor. La marxa està oberta a la participació de tota la ciutadania. Aquesta activitat forma part de la Setmana de lluita convocada per l'Assemblea de docents i altres treballadors d'ensenyament de la província de Barcelona amb el lema Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades.

Dins d'aquest marc, demà divendres 28 de març a les 18.30 hores al gimnàs de l'escola Santiga l'assemblea de la comunitat educativa ha programat una xerrada oberta amb el títol Com afecta la LOMCE i la LEC en el currículum. El ponent de la xerrada serà el professor i membre del sindicat USTEC, Carlos Lemonche.

Altres accions d'aquesta Setmana de lluita són les dues jornades de vaga d'estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius convocada pel Sindicat d'Estudiants de Catalunya per ahir i avui i una manifestació del professorat convocada per dissabte a Barcelona.

El seguiment de les jornades de vaga d'estudiants està tenint un seguiment massiu als instituts públics de Santa Perpètua. A l'Institut Rovira-Forns només han assistit a classe els alumnes de 2n de Batxillerat, mentre que l'alumnat de 3r, 4t i 1r de Batxillerat han secundat la vaga. A l'Institut Estela Ibèrica, la vaga està tenint més d'un 80% de seguiment. Els estudiants demanen la retirada del Decret de plantilles, que es doti de més professorat les escoles, i que s'incrementin les beques i les ajudes per a llibres, matrícules i transport.

Foto: imatge d'arxiu d'una cassolada a Santa Perpètua a favor de l'escola pública / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault