hola

ManifestacioActualitat - Educació

La primera jornada de vaga d'estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius convocada pel Sindicat d'Estudiants de Catalunya està tenint un seguiment massiu als instituts públics de Santa Perpètua. A l'Institut Rovira-Forns només han assistit a classe els alumnes de 2n de Batxillerat, mentre que l'alumnat de 3r, 4t i 1r de Batxillerat han secundat la vaga. A l'Institut Estela Ibèrica, la jornada està tenint més d'un 80% de seguiment de la vaga.

Les protestes estudiantils inclouen aquestes dues jornades de vaga avui i demà i una manifestació demà a les 12 hores a Barcelona. Els estudiants demanen la retirada del Decret de plantilles, que es doti de més professorat les esocles, i que s'incrementin les beques i les ajudes per a llibres, matricules i transport.

Aquestes accions s'emmarquen en la setmana de lluita convocada per l'Assemblea de docents i altres treballadors d'ensenyament de la província de Barcelona amb el lema Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades. El professorat també ha convocat una manifestació dissabte a Barcelona que començarà a les 17 hores a plaça Universitat i que comptarà amb la presència de la Coordinadora d'AMPA de Santa Perpètua, segons ha informat en un comuncat. En el marc d'aquesta Setmana de lluita, l'Assemblea de la comunitat educativa del municipi, una plataforma de recent creació en la qual hi ha docents, AMPA i famílies, ha programat per demà dijous 27 de març un passa carrers que sortirà de la porta de l'Escola Santiga a les 16.40 hores, passarà per diversos carrers entre els quals la plaça de l'Església, la Rambla i acabarà a la plaça de la Vila. L'objectiu del passa carrer és Per l'educació, la qualitat de l'educació i una societat millor. La marxa està oberta a la participació de tota la ciutadania.

I també divendres 28 de març a les 18.30 hores al gimnàs de l'escola Santiga l'assemblea de la comunitat educativa ha programat una xerrada oberta amb el títol Com afecta la LOMCE i la LEC en el currículum. El ponent de la xerrada serà el professor i membre del sindicat USTEC, Carlos Lemonche.

La primera jornada de vaga d'estudiants de secundària, batxillerat i cicles formatius convocada pel Sindicat d'Estudiants de Catalunya està tenint un seguiment massiu als instituts públics de Santa Perpètua.

Foto: imatge d'arxiu d'una de les manifestacions convocades per la Coordinadora d'AMPA / Estrella Núñez

0
0
0
s2sdefault