hola

Riera de CaldesMedi Ambient - Riera de Caldes

Passat, present i futur de la riera de Caldes a Santa Perpètua és el títol de l'exposició que presenta aquest divendres la Regidoria de Medi Ambient coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua. La inauguració tindrà lloc a les 19 hores a l'Espai 3 i es complementa amb una xerrada que es desenvoluparà a l'Espai 2 a càrrec de Marta Benages, sotsdirectora de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Catalunya-Universitat Internacional de Catalunya.

Benages oferirà una conferència basada en la seva tesi doctoral que es va centrar en un estudi de la riera de Caldes des de Caldes de Montbui fins a Santa Perpètua. L'exposició es podrà visitar fins al 30 de juny.

L'objectiu de la Regidoria de Medi Ambient amb aquesta exposició composada per una vintena de plafons és oferir una visió clara de com era la riera de Caldes fa unes dècades, com està des de fa uns anys i en l'actualitat i com quedarà després del projecte de restauració i millora que s'està duent a terme. La primera fase del projecte consisteix en la neteja de les rieres de Caldes, Polinyà i Santiga per tal de recuperar la capacitat hidràulica de desguàs en cas d'avingudes i millorar les funcions ambientals i ecològiques.

Aquesta primera fase, endegada al mes de gener, inclou la retirada de deixalles, arbres morts i vegetació exòtica i invasora. La segona fase es centrarà en la riera de Caldes, en un tram de 2,5 quilòmetres que van des de l'AP7 fins al pas sota la carretera N152a. En aquesta fase es crearan àrees fluvials amb microhàbitats aquàtics que permetin incrementar la biodiversitat, ordenar els accessos a la llera i entre altres marcar un camí que travessarà la llera a l'alçada del parc Municipal balisat i un gual amb forma de passera que permetrà el pas per sobre de la riera.

Foto: Imatge de la riera de Caldes / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault