hola

panrico_4752Actualitat - Ajuntament

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va convocar el 8 de novembre una Junta de Portaveus Extraordinària. El motiu va ser informar als grups municipals de l'Ajuntament de les gestions realitzades en relació als conflictes de les empreses Panrico i Alstom, del futur de l'Escola Els Aigüerols i de la nova estació ferroviària de Santa Perpètua a la R8.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, en el marc de la Junta de Portaveus va informar als grups municipals de l'Ajuntament de les gestions realitzades sobre els conflictes a les empreses Panrico i Alstom, i la seva evolució. La proposició aprovada per unanimitat al Ple d'octubre instava l'Ajuntament a mantenir una actitud activa i un paper de mediació per afavorir acords en les empreses Panrico i Alstom. En aquests darrers dies, l'alcaldessa ha mantingut contactes amb les direccions de les empreses, els respectius Comitès d'Empresa i amb el mediador de la Generalitat de Catalunya per intercanviar informació, punts de vista i contribuir a mantenir canals oberts de diàleg i negociació. Finalment l'alcaldessa va informar la Junta de Portaveus d'una propera reunió amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, per tractar sobre aquestes crisis industrials i, més enllà d'això, establir línies de col·laboració entre les administracions per reforçar el teixit industrial de Santa Perpètua i de la riera de Caldes, tenint en compte que la Generalitat de Catalunya ha designat la riera de Caldes com un dels deu territoris de Catalunya prioritaris per desenvolupar actuacions per a la recuperació econòmica. Tots els grups municipals van reafirmar la seva preocupació per la situació de les empreses i la voluntat de treballar conjuntament per afavorir una solució. L'alcaldessa ha declarat que "és molt important que tots els grups municipals estiguem compromesos i treballem de forma conjunta per contribuir a un acord en aquestes empreses. Hem de protegir el caràcter industrial de Santa Perpètua i treballar pel manteniment dels llocs de treball".

Pel que fa al futur de l'Escola Els Aigüerols, la regidora d'Educació, Neus Garcia, va informar als portaveus municipals de la darrera reunió de l'Ajuntament amb els Serveis Territorials d'Ensenyament del Vallès Occidental, celebrada el 30 d'octubre, en la qual el Departament d'Ensenyament es va ratificar en la seva decisió de no construir el nou edifici de l'escola i de no matricular més infants de P3 en el proper curs escolar 2014-2015. Aquesta decisió implica la desaparició de l'escola. L'alcaldessa ha anunciat que "a la reunió de portaveus, vàrem acordar que trametré una carta al President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, per tal d'explicar-li la situació, l'incompliment de l'acord parlamentari unànime que assegurava la continuïtat del projecte educatiu de l'escola, i demanar-li que s'aprofiti la tramitació de la proposta del Pressupost de la Generalitat de Catalunya de 2014 per fer realitat la construcció del nou edifici".

Finalment, l'alcaldessa va proposar als grups municipals que promoguin a través dels seus grups parlamentaris, al Congrés del Diputats i al Senat, un acord per aprovar una esmena presentada als Pressupostos Generals de l'Estat pel 2014 en relació amb el baixador provisional a la Granja Soldevila sobre la línia ferroviària R8. Sabent que la construcció de la nova estació no està propera en el temps, per la política de restricció pressupostària del Govern Central, es considera que la posada en marxa d'un baixador provisional seria més assumibles i es podria començar a oferir el servei a la ciutadania.

Foto: treballadors de Panrico durant la manifestació a Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault