hola

Maria Gubianas 17 anys
Maria Sala 17 anys

La Maria Sala té 17 anys i és veïna del barri de Centre Vila. Li agrada molt escoltar música i actuar. De fet, aquesta jove perpetuenca és membre del Grup de Teatre Tàndem i representa un paper a l’obra El Somni d’una Nit d’Estiu. Odia estar quieta i tancada a casa sense fer res! L’assignatura que menys li agrada són les matemàtiques.
La María Gubianas també té 17 anys i també viu al barri de Centre Vila. Estudia el batxillerat humanístic i reconeix que li encanta escoltar música, llegir i estar amb els amics. Voldria estudiar dret i criminologia.

Com han evolucionat aquests estudis?
Durant la història de la humanitat es pot fer una cronologia de tots els materials, els objectes i la tecnologia que l’ésser humà ha anat creant i descobrint per fer de la seva vida quotidiana un camí més fàcil que recórrer. El progrés de l’espècie humana ha sigut un trajecte lent i profitós, que ens ha anat deixant des de les més simples idees fins al més complexos invents, vinculat al saber dels materials terrestres i a la creació de noves aplicacions tecnològiques.

Què hem aprés nosaltres?
Hem fet una ullada als utensilis i els materials que generacions anteriors van utilitzar per diverses raons i com s’han anat modelant i perfilant al llarg del temps, quines han estat les transformacions que han patit i com el seu ús s’ha ajustat en cada moment a les necessitats específiques segons el context social. 

Una cita
“Qui haurà inventat la cadira? Algú amb amor a sí mateix. Va inventar, doncs, una millor comoditat per al seu cos. Després els segles es van anar succeint i ningú més va parar atenció a una cadira, ja que fer-ne ús és gairebé automàtic.” 
Clarice Lispector.

Què ens aporta aqust coneixement al nostre dia a dia?
Una mirada crítica a l’ús habitual d’alguns materials que fa no tant no existien i actualment els troben imprescindibles.

Una curiositat
És impossible fer foc xocant dos fragments de sílex! Encara que ens ho mostrin així algunes pel·lícules no és possible fer-ho, una altra cosa seria que tinguéssim un fragment de sílex i un altre de pirita o marcassita, que contenen sulfur de ferro, substància que desprèn petits fragments incandescents que poden ser utilitzats per iniciar un foc.

Una recomanació 
Si notes algun símptoma d’alguna malaltia, et recomanem que visitis un metge per saber amb precisió què li està passant al teu organisme. No t’automediquis.

Una reflexió sobre el tema... 
Cada cop la ciència es desenvolupa més. Actualment tenim tot un món d’invents, ja sigui des de una cullera fins als nano materials, tenim invents per  tot el que es pugui imaginar o necessitar qualsevol. Això ens fa ser especials i únics davant les altres espècies.

Una recomanació relacionada
Recomanem que la gent es conscienciï de la importància que té tractar bé els residus, reduir, reciclar i reutilitzar. Tot i que durant els últims anys s’ha estès força notable aquesta pràctica encara queda molt per fer, cada cop es contamina més els planeta ja que cada cop es generen més residus, sobretot plàstics. Aquests són actualment imprescindibles per a la vida quotidiana, cosa que no hauria de ser així.

0
0
0
s2sdefault

Altres la Contra

Albert Clos:
23 Des 2022 11:11 - AdministratorAlbert Clos: "El meu major somni seria continuar com ara, però viure més relaxat"

L'Albert diu que és una persona d'extrems i molt inquieta. Parlant amb ell descobreixes ràpidament [ ... ]

Chris Thwaite:
28 Nov 2022 14:24 - AdministratorChris Thwaite: "Tinc moltes ganes de que la meva família d'aquí conegui Austràlia"

La Núria fa més de divuit anys que va venir a Santa Perpètua des de Badalona per amor i diu que l'únic [ ... ]

Núria Pons:
08 Nov 2022 13:55 - AdministratorNúria Pons: "Jo penso que només es mor una vegada i es viu tots els dies"

La Núria fa més de divuit anys que va venir a Santa Perpètua des de Badalona per amor i diu que l'únic [ ... ]