hola

Els membres de la Comissió de Festa Major

D'esquerra a dreta de i de baix a dalt: Anton, Tony, Raul, Miquel, Marià, José Ramón i Xavi

Abans de les vacances d'estiu ens vam trobar al pati de la Granja Soldevila amb els membres de la Comissió de Festa Major. El gruix de la feina estava fet, el programa de Festa Major estava a impremta i les activitats tancades, però quedaven per resoldre uns quants interrogants. I és que la Festa Major dissenyada al juliol seria possible si al setembre la situació epidemiològica era igual, si els casos de Covid-19 no es disparaven, si no pujava l'índex de rebrot, si... I tots aquests condicionants han estat presents durant aquest mes d'agost, però a la tornada s'han resolt. Santa Perpètua celebrarà la Festa Major pensada i plantejada per la comissió que ja és el segon any que treballa amb la pandèmia com a teló de fons.

Volem intentar arribar al màxim de maneres d'entendre la Festa Major

La Covid-19 també ho ha posat difícil a l'hora de preparar la festa gran del municipi. L'Anton fa uns 10 anys que forma part de la comissió i explica que “aquest any ha estat una manera molt difícil de fer una festa major perquè tampoc sabíem si es podria fer, no hem tingut reunions com fa dos anys que ens veiem sovint i de manera presencial, hem vist moltes coses online, per vídeos...”. El Miquel diu que fer les reunions online era l'única manera de poder avançar i fer feina i per al José Ramón això els ha fet treballar més i enfrontar-se a problemes tècnics durant les trobades.

La incertesa del moment i les reunions online han fet més difícil tancar la programació

El Tony va començar a formar part de la comissió l'any 2020, així que per ell, programar en plena pandèmia és el “normal”. Ens explica que “volia intentar fer-li un gir a la festa major, portàvem sota el meu parer una mica estancats sempre fent el mateix i volia intentar donar idees noves”. I és per això que es va sumar a aquest grup de ciutadans voluntaris que podreu veure durant els dies de la Festa Major als diferents actes. El José Ramón vol deixar clar que “vinc a col·laborar sense ànim de lucre, perquè no cobrem res”. Ells són els encarregats, entre d'altres coses, de valorar les activitats programades i també seran el jurat dels dos concursos. “Durant tota la festa rebrem de part de la gent que ens coneix, coses negatives i positives i després farem la valoració”, explica el Raul que va entrar a la comissió fa vuit anys “per aportar el meu granet de sorra”. Aquesta també va ser la motivació del Marià que fa set anys va decidir col·laborar també per “intentar arribar al màxim de diferents maneres d'entendre la festa major”. El Xavi és el més veterà de la comissió, porta 30 anys aportant idees i explica que “és complicat muntar una festa major perquè no tots opinem igual” però reconeix que “t'hi vas enganxant i costa molt sortir de la comissió”.

Aquest és el segon any que la Comissió de Festa Major prepara una festa adaptada a la Covid-19 i ens expliquen les dificultats de programar en plena pandèmia

La Festa Major 2020 va demostrar que és possible programar activitats seguint totes les mesures de seguretat i tal i com destaca l'Anton “va estar molt controlat i crec que va sortir bastant bé”. El Raul hi està d'acord i ens diu que amb l'experiència de l'any passat per aquesta festa havien previst un pla A i un pla B. “El pla A era més obert perquè fa uns mesos no teníem tantes restriccions com ara, però finalment hem hagut de quedar-nos amb el B”, explica el Raul. Un pla B que inclou una quarantena d'activitats amb reserva d'entrada gratuïta i control d'aforament en espais tancats perimetralment i també alguns canvis i novetats. “Hem vist que les orquestres tradicionals no funcionen, tret de la Maravella, i hem volgut fer una proposta nova i anar valorant”, explica el Miquel i el Tony avança que “hem recuperat tot el que l'any passat estava decidit que faríem i no vam poder fer, com són les versions”. Aquesta aposta és també una manera de recolzar les bandes de música que tant han patit la pandèmia. L'Anton destaca també que “aquest any introduïm la música en els focs artificials que era una cosa que fa temps que volíem fer”. El Marià conclou que la voluntat de la comissió ha estat “intentar actualitzar-se adaptant-nos a les èpoques actuals sense tampoc deixar de banda la tradició i el que ha sigut la festa major durant tots aquests anys” perquè afirma que “no podem renegar de tot”. El Xavi afegeix: “volem que la gent surti contenta”.

Podeu descarregar l'entrevista des del podcast de Ràdio Santa Perpètua.

Fotografia: els membres de la Comissió de Festa Major / L'Informatiu

Des que ens vam tancar es publica quinzenalment a la contraportada de l'Informatiu i es pot escoltar a Ràdio Santa Perpètua els dimecres després de l'Informatiu migdia. Si vols compartir la teva història, escriu-nos a linformatiu@staperpetua.cat i t'explicarem què has de fer.

0
0
0
s2sdefault

Altres la Contra

Albert Clos:
23 Des 2022 11:11 - AdministratorAlbert Clos: "El meu major somni seria continuar com ara, però viure més relaxat"

L'Albert diu que és una persona d'extrems i molt inquieta. Parlant amb ell descobreixes ràpidament [ ... ]

Chris Thwaite:
28 Nov 2022 14:24 - AdministratorChris Thwaite: "Tinc moltes ganes de que la meva família d'aquí conegui Austràlia"

La Núria fa més de divuit anys que va venir a Santa Perpètua des de Badalona per amor i diu que l'únic [ ... ]

Núria Pons:
08 Nov 2022 13:55 - AdministratorNúria Pons: "Jo penso que només es mor una vegada i es viu tots els dies"

La Núria fa més de divuit anys que va venir a Santa Perpètua des de Badalona per amor i diu que l'únic [ ... ]