hola

Jordi López al taulell de la seva botiga

Per al Jordi López la pandèmia ha estat un moment per reinventar-se. És veí de Mollet del Vallès però des de fa cinc anys regenta la bugaderia Quality Net situada a l'Avinguda Mossèn Jacint Verdaguer. Caminant unes passes més enllà per aquest mateix carrer ens trobem amb Quality Home, la seva nova idea de negoci, una botiga de “productes a miquetes”. “Portàvem dos anys amb el projecte d'obrir una altra bugaderia en pobles veïns, però la pandèmia ens va fer capgirar els objectius”, explica el Jordi que parla en plural perquè sempre ha gestat aquests projectes amb la seva dona, l'Emi. Diu que la baixada d'ingressos a la bugaderia d'autoservei, que tot i ser un negoci essencial, va notar la sacsejada de la crisi sanitària i la por a contagiar-se de la ciutadania, els va fer pensar en obrir un altre negoci que impliqués una inversió més petita i que també pogués estar obert en el cas d'un futur confinament.

 

Vam crear un negoci que pogués estar obert en cas d'un futur confinament

Productes en pots de vidreA l'estiu de 2020 naixia la llavor de Quality Home, que va obrir les seves portes el 16 de febrer d'aquest 2021 incert, amb una proposta novedosa al municipi: venda de productes a granel d'alimentació, neteja de la llar i higiene personal. “El que més ens agrada és que la gent entengui la filosofia de que hem d'intentar generar menys residus i entre tots cuidar més el planeta”, destaca el Jordi que recorda que la filosofia “residu zero”, és el motor de la botiga. Així, la ciutadania pot comprar a Quality Home portant els seus propis envasos reutilitzables i omplir-los de flocs de civada, fruits secs, espècies o detergent per a la roba i xampú, entre molts d'altres productes. El Jordi explica que si haguéssin de comptar en euros la gent que els ha felicitat aquests primers dies, podria dir que el negoci ha triomfat. “Quina bona idea” o “No hi ha res semblant al poble” són algunes de les frases que més ha escoltat durant aquest mes de les persones que entren a la botiga i “això t'engresca a tirar endavant”, reconeix. També els reconeixen que han estat molt valents. I és que obrir un negoci en plena pandèmia requereix d'això, de valentia, d'apostar i arriscar-se, però també té molt de renovar-se, d'adaptar-se, de crear. “Ho portem dins, sempre hem sigut emprenedors”, diu el Jordi, que des que la crisi del totxo el va copejar directament i el van acomiadar després de vint anys a la mateixa empresa, ha treballat de freelance en diferents projectes.

Si mira enrere i recorda quan “ens vam tancar” reconeix que ho va viure amb angoixa i preocupació. “Per a la meva generació és comparable amb les torres bessones o amb el cop d'estat del 81. Semblava tot tan fantàstic i increïble...”, però ell ja venia amb la lliçó apresa: de crisis, oportunitats.

Podeu descarregar l'entrevista del podcast de Ràdio Santa Perpètua.

Foto: El Jordi López al taulell de la seva botiga / Cedida

Des que ens vam tancar es publica quinzenalment a la contraportada de l’Informatiu i es pot escoltar a Ràdio Santa Perpètua els dimecres després de l’Informatiu migdia. Si vols compartir la teva història, escriu-nos a linformatiu@staperpetua.cat i t’explicarem què has de fer.

0
0
0
s2sdefault

Altres la Contra

Albert Clos:
23 Des 2022 11:11 - AdministratorAlbert Clos: "El meu major somni seria continuar com ara, però viure més relaxat"

L'Albert diu que és una persona d'extrems i molt inquieta. Parlant amb ell descobreixes ràpidament [ ... ]

Chris Thwaite:
28 Nov 2022 14:24 - AdministratorChris Thwaite: "Tinc moltes ganes de que la meva família d'aquí conegui Austràlia"

La Núria fa més de divuit anys que va venir a Santa Perpètua des de Badalona per amor i diu que l'únic [ ... ]

Núria Pons:
08 Nov 2022 13:55 - AdministratorNúria Pons: "Jo penso que només es mor una vegada i es viu tots els dies"

La Núria fa més de divuit anys que va venir a Santa Perpètua des de Badalona per amor i diu que l'únic [ ... ]