hola

Welcome, Guest
Benvingut!

TOPIC: Retallades i no pas vacances

Retallades i no pas vacances 9 years 8 months ago #1

A l'Informatiu número 516 puc llegir com aquest estiu tornen a tancar el CAP de la Florida. Segons la notícia, el motiu del tancament són les vacances, una explicació molt diferent es donava l'any 2011. Recordo que a inici de la legislatura, es va convocar una manifestació en defensa de la sanitat pública. Semblava que estàvem disposats a defensar la sanitat pública i algunes valentes van acampar tot l'estiu. Però el CAP es va tancar, i des de llavors cada estiu.
Si al 2011 dèiem que eren retallades, ara cal seguir-ho denunciant. Mireu l'Informatiu número 449 i veureu com hi ha un titular que diu: “Els CAP, afectats per les retallades sanitàries”. I se'n va seguir parlant en les edicions posteriors (450 i 451), i en totes elles podem llegir la paraula retallades i no pas tancament per vacances. Què ha canviat en aquests 3 anys? Sembla que ara toca penjar-se les medalles de la bona gestió del govern municipal. Tothom ho ha fet molt bé a falta d'un any per a les eleccions. Doncs crec que no han fet tan bé. Penso que qui havia de defensar els serveis públics no ho ha fet. A altres municipis de la comarca, com ara Rubí, Cerdanyola i Sabadell, els governs municipals han intentat negociar amb CatSalut. Ho han intentat amb uns resultats nefastos, però com a mínim han fet la intenció, aquí sembla que ni això.
A Santa Perpètua hi ha uns partits PCCA, CiU i ICV que són còmplices de les retallades. Ja sigui aplicant Plans d'ajustament, fent el pagament del deute il·legítim o sense defensar amb totes les eines i mecanismes que tenen a les seves mans els serveis públics. Quan havien dit que “s'oposen frontalment” o “totalment en contra” del tancament del CAP l'any 2011. I ara el tancament és per vacances, no per retallades, per tant no cal fer res. No només el Govern espanyol i la Generalitat de Catalunya són els culpables de les retallades. Si ens retallen en sanitat, ens retallen en salut, i per tant, la vida.

Guillermo Almansa (Centre Vila. Militant de la CUP de Santa Perpètua) 22 de juliol de 2014
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.102 seconds