hola

La XVI Trobada de Bestiari que organitza el Grup de Joves Diables de Santa Perpètua aquest dissabte 9 de març en el marc de la Festa Major d'Hivern suposarà la primera visita de les filles de la Pepa, la bèstia alada perpetuenca. La plantada començarà a les 19 h a la plaça de la Vila. La Tabalada està prevista per a les 19.50 h i l'inici del recorregut a les 20 h. Les feres passaran per la plaça de la Vila i el passeig de la Florida fins a la rotonda de la Font.

Aquesta serà la primera vegada que coincidirà tota la família de la Pepa. El 2017 van néixer el Brot i la Vi, fruit de l'amor entre la Pepa de Santa Perpètua i en Vibrot de Montmeló forjada als diferents actes del Plaçafoc, segons ha recordat el Grup de Joves Diables. El taller Sarandaca n'és el constructor.

El president del Grup de Joves Diables de Santa Perpètua, Jordi Vives, ha expressat que la trobada de la Pepa amb els seus fills serà la primera vegada de la història i serà aquest dissabte a la plaça de la Vila.

També participaran a la Trobada de Bestiari el Vibrot de Montmeló, Lo Muriac del Ball de Diables de l'Hospitalet de l'Infant i el Drac del Canigó de la colla francesa els Nyerros del Conflent. Jordi Vives ha avançat que es continua amb la intenció de veure bèsties diferents a cada Trobada.

El Grup de Joves Diables de Santa Perpètua exposarà la Pepa a la plaça de la Vila durant la tarda, mentre espera l'arribada de les colles convidades. També ha anunciat que instal·larà un punt de venda de material promocional de la colla.

El president del Grup de Joves Diables, Jordi Vives, ha subratllat que a la plaça de la Vila amb la primera encesa de foc de la Pepa, la colla recuperarà el ball que especialament va compondre Laureà Vicedo, professor de l'EMA, ja fa molts anys.

D'altra banda, el Grup de Joves Diables ha començat a programar tallers educatius per apropar la cultura popular dels diables, basada en el foc i el ritme de tabals, als centres educatius locals. Els primers tallers han tingut lloc aquesta setmana. Vives ha expressat que "la consigna és treure la por que tenen els més petits als diables i a la Pepa".


Foto: Imatge d'arxiu / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault