hola

Amb motiu del primer aniversari de la inauguració del Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), l’Ajuntament de Santa Perpètua ha editat el llibre El Vapor Aranyó, l’èxit d’un fracàs. Aquesta publicació, realitzada pel MTIV, amb el suport en la documentació i textos del CREM, es presenta aquest diumenge 10 de març a partir de les 13 hores a la Sala Telers. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el regidor de Cultura, Marçal Solà, destaquen que la història d’aquest equipament, recollida en el llibre, “és un puntal important a la difusió de la seu principal del museu, però també dels usos, formes de treball i la vida que han tingut els seus protagonistes, tant empresaris com treballadors”.

El llibre, dividit en quatre capítols, recull la creació i desenvolupament de la indústria més emblemàtica de Santa Perpètua; les condicions de treball i les lluites sindicals; la vida fora de la nau industrial: les polítiques ambientals, educatives, econòmiques i energètiques; i el nou MTIV.El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha destacat que aquest llibret s'afegeix a la col·lecció dels que té l'Ajuntament sobre el patrimoni municipal.

D'altra banda, el MTIV organitza visites guiades a les seves instal·lacions. Divendres 8 i diumenge 10 de març, a les 12 hores, programa una visita arquitectònica guiada per descobrir el Vapor Aranyó. El dijous, festivitat de Santa Perpètua, i dissabte 9 de març, a les 12h, el museu ofereix una visita a l'Exposició Permanent. Per participar a les activitats cal inscripció prèvia.

Foto: El Vapor Aranyó és la nova publicació sobre el patrimoni municipal / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault