hola

L’Ajuntament activa durant la Festa Major el Protocol d'actuació davant el sexisme i la violència sexual en els espais d'oci. El protocol SPM lliure de sexisme preveu la instal·lació del Punt Lila al parc de la Ribera les nits de divendres, dissabte i diumenge coincidint amb la programació de Deskoncerts.

La novetat és que enguany el Punt Lila també serà present a l'activitat Festa Lil CAM +14, destinada a adolescents i joves a partir dels 14 anys que es desenvoluparà diumenge a les 20 h a CAM Bernades. En aquest cas, la presència dels agents preventius del Punt Lila serà més d'àmbit educatiu, com ha explicat la regidora d'Igualtat i Drets Civils, Sandra Gómez, qui ha ratificat que malauradament continua sent molt necessària la presència dels Punt Lila.

El Punt Lila és un espai de seguretat per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals i masclistes als espais públics, així com d’assessorament i actuació en el cas que se’n produeixi alguna agressió contra cap persona pel seu gènere, condició sexual, raça o religió. Sandra Gómez ha recordat que s'hi pot adreçar qualsevol persona que se senti agredida. A diferents espais de la ciutat hi hauran agents preventius itinerants que vetllaran per la seguretat, fent tasques de prevenció i sensibilització, així com d’atenció i suport als possibles incidents que es puguin produir. Un d'aquests espais seran els Balls Golfos, com ha apuntat la regidora d'igualtat i Drets Civils. Sandra Gómez reconeix que la presència del Punt Lila i dels agents també fa que alguna persona amb males intencions s'ho repensi abans d'actuar. A més, la ciutadania es pot adreçar a qualsevol barra de bar de Festa Major per tal de posar-se en contacte amb el Punt Lila en cas de necessitat.

L'Ajuntament recorda que s'ha reforçat l'enllumenat de la via pública entre els dos ponts d'accés al parc de la Ribera per crear camins segurs en l'entorn dels Deskoncerts i CAM Bernades.


Foto: Punt Lila instal·lat l'any passat / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault