hola

L'entrada a la fase 1 de la desescalada ha portat molts dubtes entre la ciutadania i una és l'ús que es pot fer de les terrasses dels bars i restaurants. Així es va poder comprovar amb les preguntes fetes a l'últim programa Línia Directa amb l'alcaldessa.

Les terrasses de bars i restaurants en aquesta fase 1 poden obrir a la meitat del seu aforament anterior a la Covid-19 i mantenint una distància de dos metres entre taules. L'horari dels usuaris d'aquestes terrasses continuen sent les mateixes corresponents a cada franja segons col·lectius. Així les persones de més de 70 anys poden anar a les terrasses de bars i restaurants entre les 10 i les 12 del matí i les 19 i 20 hores; els menors fins als 13 anys entre les 12 i les 19 hores i les persones entre 14 i 70 anys de 6 a 10h i de 20 a 23 h.

La ubicació de les terrasses també s'han hagut de modificar per aplicar la llei que determina que cal deixar un pas de persones de 2 metres entre edifici i taules. La Regidoria de Via Pública porta quinze dies aplicant aquesta norma cas per cas i reunint-se amb tots els propietaris perquè tots ells puguin aplicar-la en els seus establiments.

En aquesta fase 1 no està permesa l'entrada de clientela en el local, ni fer ús dels serveis. Això queda per a la fase 2, quan la clientela ja podrà menjar dins dels locals també amb mesures de prevenció.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, recorda que les condicions són difícils després d'un tancament forçat de dos mesos, però poden tornar a exercir la seva activitat. A Santa Perpètua a dia d'avui hi ha 81 terrasses obertes però encara queden establiments tancats, segons ha afirmat l'alcaldessa.

L'Ajuntament farà tot el possible per facilitar i ajudar a l'obertura de l'activitat econòmica, segons va assegurar Isabel Garcia, que va explicar que un decret d'alcaldia permet prèvia sol·licitud ampliar les terrasses en aquells llocs que sigui possible i va avançar que en el Ple d'avui s'aprova la suspensió del cobrament de la taxa d'ocupació de via pública fins al 30 de setembre.

Les terrasses del bar no poden estar enganxades a les façanes sinó a dos metres per permetre la mobilitat de vianants. A l'avinguda de l'Onze de Setembre a més la mancomunitat de propietaris ho va demanar i ara els restauradors hauran de buscar la manera d'aixoplugar la clientela com en d'altres zones, 

Precisament, a l'avinguda de l'Onze de Setembre aquesta setmana s'han començat a pintar a la calçada la limitació de velocitat de vehicles i el pas de bicicletes. L'alcaldessa ha explicat que l'objectiu de baixar el carril bici a la calçada és permetre aquest distanciament entre veïnat, terrasses i les cues que es poden fer davant dels establiments.

Foto: Les terrasses han obert aquest dilluns / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus