hola

El nombre de trucades a la línia 900 900 120, d’atenció contra la violència masclista, ha augmentat notablement al Vallès Occidental durant les primeres setmanes de confinament. Entre el 16 de març i el 19 d’abril, última dada disponible, s’han registrat un 67% més de trucades que durant el mateix període de l’any anterior, segons ha informat el consell comarcal en un comunicat. En aquest període, s’ha passat d’una mitjana de 2,2 trucades al dia a més del doble,  4,8 trucades de mitjana al dia. Des del Consell Comarcal s’ha reforçat la difusió de tots els serveis d’atenció a la dona i les maneres de donar a conèixer les situacions de risc.

El 2019 es van presentar 6 denúncies diàries a la comarca

L’any 2019 es van presentar 2.127 denúncies per violència contra les dones als jutjats i tribunals dels partits judicials del Vallès Occidental. El nombre de denúncies va créixer un 5% respecte a l’any anterior i assoleix la xifra més elevada des del 2011, segons recull l’informe Dades de Violència contra les Dones de l’any 2019 elaborat per l‘Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Aquest informe té com a objectiu fer visible aquesta problemàtica i facilitar l’accés a la informació disponible en l’àmbit dels partits judicials de la comarca.

Des de l’any 2007, 26 dones han estat assassinades a la comarca, a mans de les seves parelles o exparelles.

El 2019, a la comarca es registren 45 denúncies per cada 10.000 dones. Aquesta ràtio és inferior a la de la província de Barcelona (52), a la del conjunt de Catalunya (57) i a la de l’estat (70).


Foto: Cartells de difusió de telèfons d'atenció a víctimes de violència masclista / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus