hola

Les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que dóna servei a diferents municipis entre els quals Santa Perpètua consideren que "hem estat les grans oblidades en aquesta pandèmia per part de l'administració publica i per part de l'empresa que gestiona aquest servei People Plus Innovation (Grupo Optima)". Així de contundents s'han mostrat en la denúncia pública feta per CCOO a través dels mitjans.

Asseguren que quan va començar l'estat d'alarma, les treballadores no tenien els Equips de protecció individual (EPI) necessaris per a la seva protecció ni la dels usuaris del servei. Les primeres mascaretes van ser no homologades, el mateix tipus de guants d'abans de la covid-19 i una única bata per a tots els serveis de cada dia de la setmana.

Les treballadores del SAD "ens hem sentit més vulnerables que mai, fent la nostra feina amb professionalitat sense les mesures necessàries per no contagiar ni ser contagiades".

La delegada de CCOO del SAD del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Maria Àngels Pérez, ha denunciat la invisibilitat del sector i la manca dels equipaments de protecció adients a la Covid-19 per fer tots els serveis que cada treballadora fa cada dia. Pérez afirma que alguns usuaris es van donar de baixa del servei en veure la poca protecció amb les que treballaven, i saben que algun d'ells va traslladar la queixa a l'empresa per aquests motius.

Creuen que el Consell Comarcal i els ajuntaments adherits podrien haver fet un esforç en conèixer la seva situació, sobretot quan s'han donat casos de treballadores de baixa per contagi de covid-19. Maria Àngels Pérez assegura que les treballadores del SAD s'han sentit "abandonades" perquè van denunciar la situació al Consell Comarcal i sabien què elles estaven desprotegides i posaven en perill als usuaris del servei i ha avançat que l'Ajuntament de Santa Perpètua a finals de la setmana passada es va posar en contacte amb elles per conèixer de primera mà quina ha estat i és la seva situació laboral.

Les treballadores del SAD subratllen que " no es pot deixar la cura de les nostres persones grans o dependents en mans d'empreses que tan sols persegueixen obtenir els màxims beneficis econòmics possibles".


Foto: Les treballadors reclamen en un vídeo millores en els Epis / CCOO

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus