hola

Des d'ahir dilluns, l’atenció al part i les urgències d’Obstetrícia han retornat a l’Hospital de Mollet Aquesta activitat, que es va traslladar a Mútua Granollers el passat 1 d’abril degut a la situació del Covid19 en els centres sanitaris, ja torna a estar en marxa a ple rendiment, segons ha informat el centre en un comunicat.

L’activitat del part s’inicia coincidint amb l’entrada de la Fase I del territori, "en un entorn sectoritzat i acollidor per tal de mantenir la seguretat i la comoditat de la dona i el nadó", expliquen des de l'Hospital que afegeix que es permetrà l’accés d’un acompanyant durant tot el procés de part, a qui, juntament amb la mare, se li realitzarà un control de símptomes abans d'accedir a l'Hospital per "assegurar la millor atenció possible".

Durant aquest període s’ha aprofitat per actualitzar la planta hospitalització de la maternitat i s’ha creat una Sala de Lactància per a professionals i usuaris, un nou espai ubicat a la zona de neonatologia. Així mateix, des del passat més de març, l’Àrea d’Atenció a la Dona de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) ha finalitzat "la humanització de les seves sales de part creant un espai acollidor i més còmode per a les pacients i els seus acompanyants".

L’objectiu d’ambdues iniciatives és que els espais de maternitat siguin el més propers possibles a la comoditat de la pròpia llar, defugint l’ambient hospitalari per tal que la dona gaudeixi el màxim de l’experiència de tenir un fill.

El part humanitzat consta de dos elements clau, segons explica el centre. El primer és apoderar la dona i la seva família sobre les seves opcions de part i respectar les seves decisions sempre que sigui possible a través d’un pla de part personalitzat. El segon es oferir-li un espai on desenvolupar el treball de part de la manera més còmode i relaxada possible. Un part on la dona està més relaxada ajuda a reduir l’estrès del naixement del bebè. Per tant, el benestar de la dona durant el treball de part té una repercussió directe en el benestar del nadó, que es mesura a través dels patrons del registre cardiotocogràfic.


Foto: Hospital de Mollet / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus