hola

Santa Perpètua entra avui dilluns 25 de maig en la fase 1 del pla de desconfinament. Com a gran novetat, en aquesta fase es comença a permetre el contacte social entre persones sanes, sempre respectant la distància de seguretat de dos metres i les mesures d’higiene, i els desplaçaments dins de la regió sanitària, en el cas de Santa Perpètua, Àmbit Metropolità Nord.

Així, en fase 1 es permet fer trobades de fins a deu persones que no convisquin al mateix domicili, tant a l’aire lliure com a les llars, mantenint sempre la distància de seguretat i si no és possible reforçant les mesures de prevenció. Per sortir a passejar i fer esport, es mantenen però les franges horàries per grup d’edat i les sortides d’una hora, tot i que com a novetat s’eliminen algunes restriccions de manera que es pot passejar en grups de fins a deu persones i els infants poden sortir acompanyats per tota la unitat familiar, no només d’un adult responsable, com fins ara. També es permet el desplaçament a segones residències dins de la regió sanitària pròpia.

A partir d'avui dilluns les terrasses dels bars poden obrir a la meitat del seu aforament, mantenint una distància de dos metres entre taules. També poden obrir parcialment hotels i allotjaments turístics, excloent zones comunes com piscines o gimnasos, i es poden utilitzar serveis de concessionaris d’automoció, ITV i centre de jardineria amb cita prèvia.

En aquesta nova fase poden obrir els establiments de més de 400 m2 sempre que es limitin a fer ús d'un espai màxim de 400 m2, amb condicions de seguretat i amb limitació de l’aforament màxim dins dels establiments, que és del 30% de l’ocupació màxima.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha demanat a la ciutadania molta prudència i responsabilitat un cop més en aquest canvi de fase que permet més contacte social, sempre respectant totes les mesures sanitàries i higièniques i de distanciament. També ha agraït l'actitud cívica de la gran majoria dels perpetuencs i perpetuenques i ha insistit que no es pot baixar la guàrdia.

Aquests nous aspectes que inclou la fase 1 se sumen als ja previstos a la fase 0 avançada, que es va iniciar dilluns 18 de maig. Així, es manté l’obertura de comerços de menys de 400 metres quadrats sense necessitat de cita prèvia i amb un terç del seu aforament; les franges horàries per fer esport i passejar i les sortides d’infants i persones més grans de 70 anys; les mesures de distanciament social; el funcionament de les activitats de culte religiós amb un terç del seu aforament habitual; la presència a les vetlles funeràries de fins a deu persones en espais tancats i 15 en espais oberts. També cal recordar l’obligatorietat de dur mascareta al transport públic i des del 21 de maig també en espais públics, oberts o tancats, sempre que no es pugui mantenir la distància de dos metres per a majors de sis anys.


Foto: Cal mantenir lesmesures de seguretat i higièniques en aquesta nova fase / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus