hola

La Cambra de Comerç de Sabadell ha xifrat en 260 milions d‘euros. les pèrdues d’ingressos per al comerç i serveis a les persones per l’impacte de la crisi del coronavirus. Els establiments i serveis han hagut de romandre tancats durant gairebé dos mesos.

La Cambra de Comerç de Sabadell a partir del cens d’empreses que comprèn les poblacions de Sabadell, Castellar del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Montcada i Reixac, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Sentmenat, ha estimat que hi ha 6.195 empreses afectades i unes pèrdues d’ingressos de 260 milions d’euros, dels quals, gairebé 230 milions corresponen a empreses de comerç al detall, i 28 milions d’euros a empreses de serveis a les persones (com perruqueries, serveis d’estètica, etc.). La cambra determina un impacte mitjà per empresa de pèrdua d’ingressos de 41.757 eruos  per als dos mesos de tancament.

Les mesures decretades a l’Estat d’Alarma pel govern d’Espanya han impactat directament en el teixit empresarial que desenvolupa activitats comercials i de serveis personals a la trama urbana de les nostres ciutats, segons ha expressat la cambra que afegeix que els sectors d’activitats no essencials han hagut de romandre tancats, i és tot just ara amb la fase 0,5 que han pogut començar a re-emprendre la seva activitat.

La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, va afirmar que l’impacte de la crisi per la COVID-19 en el sector del comerç i de serveis per a les persones s’eleva als 3.675 milions d’euros.


Foto: Eix comercial del passeig de la Florida / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus