hola

La Policia Local de Santa Perpètua manté que la gran majoria de la ciutadania està respectant les normes dictades per l'estat amb motiu de la pandèmia de la Covid-19. Durant aquests dos mesos, els agents del cos policial han hagut de fer, durant les primeres setmanes, molta pedagogia entre ciutadania que incomplia les mesures i, un cop entrats a la fase 0, amb les franges horàries i nous usos de l'espai públic, també han hagut de fer-ne. Tot i que, en principi, els agents alerten de les infraccions que es cometen s'han vist obligats a sancionar ciutadans i a fer alguna detenció per incompliment reiterat de les mesures de confinament.

Les xifres són clares. Des del 18 de març al 17 de maig la Policia Local de Santa Perpètua ha identificat 1.286 persones que estaven a la via pública, n'ha denunciat 534 i n'ha detingut tres. Dividit en períodes mensuals, el primer mes de confinament, entre el 18 de març i el 14 d'abril, els agents van identificar 863 persones, van denunciar 317 i van detenir-ne dues. En canvi, durant el segon mes, del 15 d'abril al 17 de maig les identificacions han estat 423 (menys de la meitat que en el mes anterior) mentre que les denuncies han estat 217 (un 40% del total) i també s'ha detingut una persona.

Cal recordar que durant la primera setmana de la fase 0 la Policia Local va interposar una setantena de denúncies per incomplir majoritàriament amb el distanciament social.


Foto: Control de la Policia Local durant l'estat d'alarma / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Altres notícies - Especial Coronavirus